Υλικά
4 -5 αβγάΥλικά
Αν θέλουμε: 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ή 4 πράσινα κολοκυθάκια τριμμένα ή 250 γρ. κόκκινη κολοκύθα ή 200 γρ καβουρμάς
4 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τα αβγά με αλάτι.
καίμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα αβγά.
Μόλις ροδίσει λίγο και φουσκώσει γυρίζουμε την ομελέτα από την άλλη και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως.Παραλλαγές: Τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια ή τα κολοκυθάκια ή την κολοκύθα ή τον καβουρμά στο βούτυρο και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα μαζί με αλάτι και πιπέρι.
αν θέλουμε Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθεί η ομελέτα και από τις δύο πλευρές.Σημείωση: το Φούστρον είναι η ποντιακή ομελέτα και εκτός από πρόχειρο φαγητό προσφέρεται στους γάμους και μάλιστα από την πεθερά στο γαμπρό που του λέει «γαμπρέ, φούστρον έφαες;» καθώς τα αβγά είναι σύβολο της γονιμότητας.
Όταν γίνεται με κολοκύθι λέγεται «Φούστουρον με κολογκύθιν».