Υλικά
1 πακέτο νουντλς από ρύζι Υλικά
300 γρ. μικρές γαρίδες βρασμένα
2 φλ. πλατιά φρέσκα φασολάκια
1 φλ. καρότα τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
2 κ.σ. μαϊντανό
3 κ.σ. ελαφριά σόγια σος
1 φλ. αράπικα φιστίκια ανάλατα
1 ½ κ.γ. μπούκοβο
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
Αλάτι
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και χωρίς καθόλου λιπαρή ουσία καβουρδίζουμε ελαφρά τα φιστίκια ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καούν.
Τα βγάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε το μπούκοβο.
Ανακατεύουμε. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες, το τρίβουμε με το αλάτι και το αφήνουμε να μαλακώσει (και να φύγει λίγο η αψάδα του)Σε βαθουλή πιατέλα ενώνουμε τις γαρίδες, τα φασολάκια, κομμένα σε φέτες διαγωνίως, τα καρότα, το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
Προσθέτουμε τα νουντλς.
Περιχύνουμε με τη σόγια, ανακατεύουμε και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα φιστικών –μπούκοβο.
Α.Τ.