Follow us

Μελιτζάνες γεμιστές στην κατσαρόλα

Μελιτζάνες γεμιστές στην κατσαρόλα

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες (όσο το δυνατόν ιδίου μεγέθους και όχι πολύ μεγάλες)

125 γρ. ρύζι γλασέ

2 μέτρια κρεμμύδια

2 ντομάτες

½ κ. καφέ ζάχαρη

100 γρ. μυζήθρα ξερή τριμμένη

100 ml ελαιόλαδο

Μαϊντανό και δυόσμο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε τις μελιτζάνες και κόβετε το «καπάκι» τους.

Αδειάζετε την ψίχα τους και τις πασπαλίζετε εσωτερικά με το μείγμα αλατιού, πιπεριού και ζάχαρης.

Τις τοποθετείτε όρθιες σε μια κατσαρόλα.

Αφαιρείτε τα σπόρια τους από την ψίχα και τη λιώνετε στο μπλέντερ.

Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο μισό ελαιόλαδο και κατόπιν ρίχνετε την ψίχα της μελιτζάνας, το ρύζι και τα μυριστικά, το αλατοπίπερο κι ελάχιστο νερό (αν χρειαστεί).

Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε το τυρί στο μείγμα.

Ανακατεύετε ξανά και γεμίζετε με το μείγμα τις μελιτζάνες.

Τις σκεπάζετε με το «καπάκι» τους, προσθέτετε λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών, τις δύο ντομάτες ελαφρά πολτοποιημένες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν εξωτερικά.

Σερβίρονται ζεστές ή κρύες, με γιαούρτι και δυόσμο ξερό.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.