Follow us

Ομελέτα για Brunch

Ελληνίδα από επιλογή, με οικογενειακές ρίζες ανά την Ευρώπη, πολυσυλλεκτική σε εμπειρίες, η Έσθερ Ανδρεάδη πιστεύει στο φλερτ της στιγμής με τη συνταγή. Ετοιμάζοντας το πρώτο της βιβλίο, συζητά με τον Διονύση Κούκη για τη σχέση της με την κουζίνα και μας δίνει πέντε συνταγές για ένα ιδιαίτερο brunch κατ οίκον.

Ομελέτα για Brunch

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

500 γρ. πατάτες

1 σκ. σκόρδο, λιωμένη (προαιρετικά)

4 αβγά χτυπημένα

50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

3 κ.σ. μαϊντανός, φρέσκος, ψιλοκομμένος

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Βράζουμε τις πατάτες, μέχρι να μαλακώσουν.

Μετά, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι, για να γίνουν πουρές.

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την πατάτα με το σκόρδο και το κρεμμύδι και ρίχνουμε μέσα τα αβγά.

Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το μαϊντανό.

Ανακατεύουμε τα υλικά καλά μια φορά ακόμη.

Τώρα, ζεσταίνουμε πάλι μια κουταλιά λάδι στο ίδιο τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το μίγμα για χρώμα στο κάτω μέρος της και τη γυρίζουμε από την άλλη, χρησιμοποιώντας ένα πιάτο και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.

Όταν έχει ψηθεί n ομελέτα, μπορούμε να τη σερβίρουμε με πολύ τυρί, επιπλέον μαϊντανό και με το καλύτερο φρέσκο ψωμί που έχουμε στο σπίτι.

«Το πάρτι ήταν υπέροχο, ο χορός απίθανος, τα ποτά θαυμάσια.

Το στομάχι σας όμως νοιώθει ένα απειλητικό κενό, που για να καλυφθεί, ζητάει συγκεκριμένες γεύσεις.

Μήπως ένας νόστιμος καφές θα κάνει τη διαφορά; Όχι αυτή τη φορά.

Έχω λοιπόν ένα μικρό μυστικό για εσάς: brunch»

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.