Υλικά
Υλικά (για 10 άτομα):
Ζύμη
300 γρ. λευκό αλεύρι
70 γρ. σιμιγδάλι
1 μάτσο μαϊντανός
2 αβγά
1 κρόκος
60 cl νερό
10 cl έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Aλάτι
Γέμιση
1.200 γρ. γαρίδες
300 γρ. κολοκυθάκια
1 αβγό
20 cl κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Λευκό πιπέρι
Σάλτσα
2 ώριμες ντομάτες
1/2 σκ. σκόρδο
1 dl έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Λίγα φύλλα βασιλικού
Αλάτι
Λευκό πιπέρι
Παρασκευή
Αναμειγνύουμε σε μίξερ από τα υλικά της ζύμης τα αβγά, τον κρόκο, τα φύλλα του μαϊντανού, μισό ποτήρι νερό και το ελαιόλαδο.
Σε μια επιφάνεια εργασίας ανακατεύουμε αλεύρι και σιμιγδάλι, ανοίγουμε στο μέσο μια τρύπα, προσθέτουμε το περιεχόμενο του μίξερ και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαφρώς πράσινη ζύμη.
Την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε για μία ώρα σε δροσερό μέρος.
Εντωμεταξύ, καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Κόβουμε και τα κολοκύθια σε μικρά κυβάκια 1 εκ.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Απλώνουμε τη μισή ζύμη σε ένα φύλλο και μοιράζουμε τη γέμιση οριζοντίως και καθέτως κάθε 5 εκ., αφήνοντας περιθώριο 2,5 εκ.
από τις άκρες.
Απλώνουμε από πάνω άλλο ένα φύλλο ζύμης, κόβουμε με το μαχαιράκι-ρόδα 5 εκ.
και πιέζουμε τις άκρες τους για να κλείσουν.
Τα αλευρώνουμε και τα φυλάμε.
Καθαρίζουμε τις ντομάτες και κρατάμε μόνο τη σάρκα τους.
Την ψιλοκόβουμε, όπως και το σκόρδο, και πλένουμε τα φύλλα του βασιλικού.
Σ ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ένα ποτήρι ελαιόλαδο, σοτάρουμε τις ντομάτες και το σκόρδο για 2 λεπτά, προσθέτουμε βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ακόμη.
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 3 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα σοτάρουμε μαζί με τη σάλτσα για ένα λεπτό.