Υλικά
Υλικά (για 8 άτομα)
375 ml κρέμα γάλακτος
6 μεγάλοι κρόκοι αβγών
397 γρ. ζαχαρούχο γάλα
90 ml Tequila
50 ml Cointreau
Χυμός από 6 λάιμ και το ξύσμα από 1
Παρασκευή
Φτιάξτε μίγμα χτυπώντας την κρέμα γάλακτος και ανακατεύοντας σιγά σιγά τους κρόκους των αβγών.
Ρίξτε το μίγμα σε τηγάνι και ζεστάνετέ το μέχρι να δέσει.
Αφήστε το να κρυώσει λίγο και προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα, την Tequila, Cointreau, το χυμό λάιμ και το ξύσμα λάιμ.
Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το δουλέψετε στην παγωτομηχανή.
Για απόλυτη γευστική απόλαυση χωρίς ενοχές, αλείψτε το χείλος ποτηριών Μαργαρίτας με χυμό λάιμ, γυρίστε τα ανάποδα σε μίγμα ζάχαρης και αλατιού και προσθέστε το παγωτό.
Οι φωτογραφίες και οι συνταγές της Nigella Lawson (φωτογράφος n Petrina Tinslay) είναι από το βιβλίο της «Forever Summer» εκδόσεις Chatto & Windus, London.