Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
Σαρδέλες μαρινάτες
6 φρέσκες σαρδέλες (30 γρ. n μία)
350 γρ. θαλασσινό νερό
150 γρ. ξίδι από άσπρο κρασί
5 γρ. χυμός λεμονιού
500 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αφρός φραμπουάζ
350 γρ. φραμπουάζ (ολόκληρα, καταψυγμένα)
150 γρ. νερό
2 φύλλα ζελατίνα των 2 γρ.
1 σιφόνι
2 αμπούλες Ν20
Διάφορα
Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Παρασκευή
Σαρδέλες μαρινάτες
Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια και τα φιλετάρουμε.
Ανακατεύουμε το θαλασσινό νερό, το ξίδι και το λεμόνι, και με το μίγμα μαρινάρουμε τις σαρδέλες για 12 ώρες.
Έπειτα, τις στεγνώνουμε και τις φυλάμε στο λάδι.
Αφρός φραμπουάζ
Περνάμε από το μίξερ τα φραμπουάζ με το νερό και τα σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε το 1/4 του πολτοποιημένου φραμπουάζ και διαλύουμε μέσα του τη ζελατίνα.
Βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε το υπόλοιπο φρούτο.
Σουρώνουμε το μίγμα μέσα στο σιφόνι και το κλείνουμε καλά.
Γεμίζουμε με τις αμπούλες του αερίου.
Βάζουμε το σιφόνι για 4 τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο.
Φινάλε
Στεγνώνουμε τα φιλέτα της σαρδέλας και τα ρολάρουμε αφήνοντας στο κέντρο κενό, που το γεμίζουμε με αφρό φραμπουάζ πιέζοντας το σιφόνι.
Από πάνω ρίχνουμε λίγο πιπέρι.