Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1,5 κιλό μπαρμπούνια (τα φιλέτα)
6 πορτοκάλια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
900 γρ. φινόκιο, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
1/2 κ.σ. θυμάρι
2 λεμόνια (μόνο το χυμό)
200 ml ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
50 γρ. αλεύρι αλατισμένο
1/4 κ.γλ. πιπέρι καγέν
4-6 κ.σ. βούτυρο
Παρασκευή
Μαρινάρουμε σε μη μεταλλικό δοχείο το φινόκιο μαζί με το λεμόνι, θυμάρι, ελαιόλαδο, αλάτι και το μισό μαύρο πιπέρι.
Τα αφήνουμε από μία νύχτα έως 5 ημέρες.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το υπόλοιπο μαύρο πιπέρι και το καγέν.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι, βουτάμε τα μπαρμπούνια στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, φροντίζοντας να μείνουν ζουμερά.
Τα διατηρούμε ζεστά.
Σουρώνουμε το φινόκιο και το μοιράζουμε στα πιάτα.
Βουτάμε τις φέτες του πορτοκαλιού στη μαρινάδα και τις προσθέτουμε.
Βάζουμε από πάνω τα μπαρμπούνια και περιχύνουμε με λίγη από τη μαρινάδα, αφού προηγουμένως τη χτυπήσουμε για να ομογενοποιηθεί.
Μια ηλιόλουστη, μαμαδίστικη, μεσογειακή μακαρονάδα.