Follow us

Βιολογικό αυγό, σαλιγκάρια, σουπιά, αμπελοκορφάδες και φύκια (του Konstantin Filippou)

Βιολογικό αυγό, σαλιγκάρια, σουπιά, αμπελοκορφάδες και φύκια (του Konstantin Filippou)

10 σαλιγκάρια
1 αυγό


Ζεσταίνουμε σε ένα σκεύος το νερό στους 63 βαθμούς, τοποθετούμε μέσα το αυγό και το βάζουμε στον φούρνο στους 63 βαθμούς για μία ώρα (στον αέρα).

Βούτυρο με μυρωδικά
1/8 του κιλού βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένος μαϊντανός και lovage
1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένος γαλλικός μαϊντανός
1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
αλάτι, πιπέρι, Worcester Sauce

Χτυπάμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα μυρωδικά, το κομμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για λίγο ακόμη.

Lovage sauce
100 γρ. lovage
50 γρ. μαϊντανός
100 γρ. βούτυρο
200 ml νερό
Ζεματάμε το lovage και μετά το βάζουμε σε κρύο νερό. Αναμειγνύουμε τα 200ml νερό, το lovage και τον μαϊντανό στο Thermomix. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ για να δέσει και στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.

Ζελέ σουπιάς
500 γρ. σέλερι
16 φύλλα ζελατίνης
1 κουτ. γλυκού Agar Agar
3 κουτ. γλυκού μελάνι σουπιάς

Μαγειρεύουμε το σέλερι στο Thermomix μέχρι να γίνει ένας αφράτος πουρές (στους 50 βαθμούς για 12 λεπτά). Προσθέτουμε τη ζελατίνη και το Agar agar. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μελάνι σουπιάς.
Τοποθετούμε σε ένα δίσκο αλουμινόχαρτο και το αλείφουμε με λάδι. Ανοίγουμε ένα “φύλλο” ύψους ενός χιλιοστού με το μείγμα που έχουμε φτιάξει. Το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν σφίξει, κόβουμε κύκλους με ένα στρογγυλό κουπάτ, με διάμετρο 7 εκ. περίπου.

Ζεσταίνουμε τα σαλιγκάρια στο βούτυρο με μυρωδικά που έχουμε φτιάξει και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε τον κρόκο του αυγού σε ένα βαθύ πιάτο στο κέντρο και το καλύπτουμε με τους κύκλους που έχουμε κόψει. Βάζουμε μερικές τηγανιτές αμπελοκορφάδες στην κορυφή. Τέλος, περιχύνουμε το πιάτο με τη lovage sauce.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.