Follow us

Σορμπέ καρπούζι

Όταν η Σοφία Λόρεν μαγειρεύει, η ναπολιτάνικη κουζίνα λέει, μάμα μμμ... μία. Σπιτικές, sentimentale, συνταγές που φέρνουν σιτσιλιάνικο αέρα στο ελληνικό καλοκαίρι.

Σορμπέ καρπούζι

Υλικά

Υλικά

2 1/2 - 3 κιλά καρπούζι

4-6 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. κορνφλάουρ

1/4 κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας

2 κ.σ. κονφί φρούτων

2 κ.σ. γλυκιά σοκολάτα, θρυμματισμένη

Παρασκευή

Καθαρίζουμε το καρπούζι, κρατώντας μόνο το κόκκινο τμήμα της σάρκας του.

Κατόπιν, το περνάμε από το περαστό ή από ένα σουρωτήρι, για να του αφαιρέσουμε τα κουκούτσια.

Η ποσότητα του καρπουζιού που χρειάζεται είναι περίπου ένα λίτρο.

Βάζουμε το καρπούζι σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ (διαλυμένο) και το ζεσταίνουμε ελαφρώς, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει.

Τη στιγμή που θα δένει, θα έχει όψη -κρέμας-.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Του προσθέτουμε τη βανίλια, τα φρούτα και τη σοκολάτα, και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε το μίγμα σε 8 ατομικά φαρμάκια ή σε μια μεγάλη φόρμα παγωτού, και το αφήνουμε για 3 ώρες στην κατάψυξη, μέχρι να κρυώσει, χωρίς να παγώσει τελείως.

Σημείωση: Μπορούμε να προσθέσουμε όση ζάχαρη και κορνφλάουρ αντίστοιχα μας αρέσει.

Όσο περισσότερο κορνφλάουρ προσθέσουμε, τόσο πιο σφιχτό θα γίνει το παγωτό.

Πριν όμως αποφασίσουμε για τη ζάχαρη, δοκιμάζουμε πόσο γλυκό είναι το καρπούζι από μόνο του.

Τέλος, αντί για λευκή σοκολάτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαύρη, καθώς και μεγαλύτερη ποσότητα κονφί.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.