ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μυδοπίλαφο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο μυδοπίλαφο.

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ

Υλικά

1 κούπα ρύζι

2 κούπες νερό

2 κ.σ. μαργαρίνη

1 κ.σ. αλάτι

1/2 σακουλάκι μύδια κατεψυγμένα

1/2 νεροπότηρο μαυροδάφνη

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ροδέλες

2 ντομάτες ώριμες τριμμένες

ελαιόλαδο

2 ποτήρια με νερό

1 κ.σ. άνηθο

1 κ.σ. μαϊντανό

1 κ.γ. ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τη μαργαρίνη, να λιώσει, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει καλά.

Τότε ρίχνουμε το νερό και το αλάτι, ανακατεύουμε 2-3 φορές και το αφήνουμε με μισόκλειστο καπάκι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του, 10-15 λεπτά.

Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Το πιλάφι είναι έτοιμο.

Αφού πλένουμε καλά τα μύδια και αφαιρέσουμε τις τριχούλες τους, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια σβήνουμε με την μαυροδάφνη.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα μύδια.

Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15’.

Τότε ρίχνουμε τα μύδια και τα αφήνουμε για 5’ να βράσουν με τη σάλτσα.

Σβήνουμε το μάτι και μέσα στο τηγάνι, ρίχνουμε και το πιλάφι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και το σερβίρουμε ζεστό με λίγο ρίγανη.

Επίσης...

Σουφλέ με Μπακαλιάρο Παστό

Στην Πορτογαλία, που είναι το εθνικό τους ψάρι, αλλά και στη Γαλλία ο μπακαλιάρος φτιάχνει μερικά από τα νοστιμότερα σουφλέ, σε πολλούς συνδυασμούς. Δοκιμάστε το.

Γαύρος Λεμονάτος στη Στιγμή

Μια συνταγή που σε γλιτώνει από τη διπλή διαδικασία "βράζω το ψάρι, φτιάχνω το λαδολέμονο".

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σαρδέλες σε Αμπελόφυλλα

Μια απλή και νόστιμη συνταγή.

Φασολάκια με Καλαμαράκια

Κάνουν παρέα στην ίδια κατσαρόλα.

Τα Τονοπιτάκια

Για τις νηστίσιμες ημέρες, για όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα γεύμα με ψάρι ή όταν αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά.

Γαύρος Πλακί με Ντομάτα, Μαϊντανό και Ούζο

Ο φρέσκος γαύρος είναι γεμάτος ωφέλιμα Ω3 λιπαρά και μαγειρεύεται σε ελάχιστο χρόνο.

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Γαύρος Σουβλάκι με Πιπεριές

Μια ασυνήθιστη, νοστιμότατη συνταγή για γαύρο, που γίνεται πολύ γρήγορα.

Ψητές Σαρδέλες με Λεμονάτη Σάλτσα Μελιού

Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψεις τις σαρδέλες σε μια χορταστική σαλάτα.

Χταποδάκι Τουρσί

Φρέσκο ή κατεψυγμένο, ένα χταποδάκι στο βάζο με όλα τα αρωματικά του στο ψυγείο είναι ένας πειρασμός-λουκούμι.

Λευκή Γαριδομακαρονάδα με Σπανάκι

Η συνταγή για λευκή γαριδομακαρονάδα με σπανάκι.

Καλαμαράκια Τηγανιά

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα καλαμαράκια στο τηγάνι.