ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μυδοπίλαφο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο μυδοπίλαφο.

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ

Υλικά

1 κούπα ρύζι

2 κούπες νερό

2 κ.σ. μαργαρίνη

1 κ.σ. αλάτι

1/2 σακουλάκι μύδια κατεψυγμένα

1/2 νεροπότηρο μαυροδάφνη

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ροδέλες

2 ντομάτες ώριμες τριμμένες

ελαιόλαδο

2 ποτήρια με νερό

1 κ.σ. άνηθο

1 κ.σ. μαϊντανό

1 κ.γ. ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τη μαργαρίνη, να λιώσει, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει καλά.

Τότε ρίχνουμε το νερό και το αλάτι, ανακατεύουμε 2-3 φορές και το αφήνουμε με μισόκλειστο καπάκι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του, 10-15 λεπτά.

Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Το πιλάφι είναι έτοιμο.

Αφού πλένουμε καλά τα μύδια και αφαιρέσουμε τις τριχούλες τους, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια σβήνουμε με την μαυροδάφνη.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα μύδια.

Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15’.

Τότε ρίχνουμε τα μύδια και τα αφήνουμε για 5’ να βράσουν με τη σάλτσα.

Σβήνουμε το μάτι και μέσα στο τηγάνι, ρίχνουμε και το πιλάφι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και το σερβίρουμε ζεστό με λίγο ρίγανη.

Επίσης...

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

Πώς θα φτιάξεις ένα έξοχο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Tacos με Ψάρι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα τάκος με ψάρι.

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.