ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σπαγγέτι με Φακές, Ντοματίνια και Δυόσμο

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

Υλικά

¾ του πακέτου σπαγγέτι

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. φακές ψιλές

1 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών

1 δαφνόφυλλο

1½ συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι

1 κ.σ. ξίδι

15 ντοματίνια κομμένα στα 4

1 κ.γλ. ρίγανη

1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή στο γουοκ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μελώσει.

Ρίχνουμε τις φακές και το σκόρδο, το δαφνόφυλλο και το μίγμα μπαχαρικών και φέρνουμε 3-4 βόλτες σε δυνατή φωτιά.

Σβήνουμε με το ξίδι και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ντομάτα και τα ντοματίνια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η φακή.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, αφαιρούμε το δαφνόφυλλο, προσθέτουμε τον δυόσμο και τη ρίγανη, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Tip

Για την απόλυτη νοστιμιά, ψήνουμε στους 200°C τα ντοματίνια με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω, με λίγο σκόρδο, θυμάρι, αλάτι και ελαιόλαδο, και τα προσθέτουμε στη μακαρονάδα τη στιγμή του σερβιρίσματος.

Επίσης...

Κοφτό Μακαρονάκι στο Φούρνο

Η συνταγή για νόστιμο κοφτό μακαρονάκι στο φούρνο.

Μακαρόνια Λαδερά με Λαχανικά

Η συνταγή για μακαρόνια λαδερά με λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Νιόκι με Ρικότα και Ντομάτα

Νοστιμότατη και πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεσαι καλοκαιρινή pasta.

Μπουκατίνι α λα Αματριτσιάνα

Μία από τις πιο απλές, εύκολες και νόστιμες συνταγές που θα συναντήσεις στην ιταλική κουζίνα.

Pho

Μία εξαιρετικά απλή και νόστιμη συνταγή για την εθνική σούπα του Βιετνάμ, απευθείας από τους πάγκους του Ανόι και της Χο Τσι Μινχ.

Σπαγγέτι Μπολονέζ του Quentin Tarantino

Ποιος δεν θα ήθελε μερικούς αιματοβαμμένους κεφτέδες με μακαρόνια στο πιάτο του;

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Κριθαρότο με Αρακά και Απάκι

Το απάκι και το σύγκλινο είναι δυο εξαιρετικά ελληνικά αλλαντικά, που χάρη στο κάπνισμα και στα βότανα με τα οποία αρωματίζονται δίνουν έντονη νοστιμιά στη μαγειρική.

Μακαρονάδα με Κοτόπουλο και Ντοματένια Κρέμα

Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες: Συνδυάζει το κοτόπουλο και το μπέικον με την πιο βελούδινη κρεμώδη σάλτσα, με γεύση από ντομάτα και σπανάκι.

Ταλιατέλες με Μυζήθρα, Φρέσκια Ρίγανη και Μαϊντανό

Τα ελληνικά λευκά τυριά φτιάχνουν μαγικές μακαρονάδες, όπως συμβαίνει και σε αυτές τις ταλιατέλες με μυζήθρα, φρέσκια ρίγανη και μαϊντανό.

Σπαγγέτι με Pesto Βασιλικού

Η πιο νόστιμη συνταγή για σπαγγέτι με σάλτσα από πέστο βασιλικού.

Γαριδομακαρονάδα

Η συνταγή για την πιο εύκολη καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα.