ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λιγκουίνι με Μελάνι Σουπιάς και Θαλασσινά

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ

Υλικά

1 πακέτο λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

8 ντοματάκια κλαμπ

4 μεγάλες γαρίδες

12 χτένια ή κυδώνια (όστρακα, φυσικά)

2 καλαμάρια, τα πλοκάμια τους (μικρά ή μεσαία)

4 κ.σ. βούτυρο αχινού

ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το βούτυρο αχινού

50 γρ. αυγά αχινού (1 βαζάκι, μόνο τα αυγά, όχι τα υγρά)

2 πακέτα ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 κ.σ μαραθόσπορος τριμμένος

2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Ομογενοποιούμε όλα τα υλικά για το βούτυρο αχινού σε ένα μίξερ ή με το χέρι σε ένα μπολ με μια σπάτουλα. Φυλάμε 4 κ.σ. για τη συνταγή και φυλάμε την υπόλοιπη ποσότητα στον καταψύκτη για μελλοντική χρήση.

Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι τα ντοματάκια, τα αλατοπιπερώνουμε, τους περνάμε λίγο λάδι από πάνω και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 5 λεπτά (ή μέχρι να ζαρώσει η φλούδα τους). Τα βγάζουμε και τα κρατάμε.

Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το κρασί να πάρει βράση. Ρίχνουμε τα χτένια / κυδώνια και τα αφήνουμε μέχρι να ανοίξουν καλά τα κελύφη τους (όποια δεν ανοίξουν τα πετάμε). Τα φυλάμε μαζί με το ζωμό.

Ρίχνουμε λάδι σε ένα άλλο τηγάνι και σοτάρουμε τα πλοκάμια των καλαμαριών. Σβήνουμε με λίγο από τον χυμό από τα χτένια, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο μισό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση (το πολύ 10 λεπτά).

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε αλάτι και τα ζυμαρικά. Βράζουμε σύμφωνα με τους χρόνους του παρασκευαστή, μέχρι να γίνουν al dente.

Προσθέτουμε τα πλοκάμια των καλαμαριών, τα χτένια, τις γαρίδες, ζωμό από τα χτένια και τα 4 κ.σ. βούτυρο αχινού. Ρίχνουμε στη συνέχεια τα ντοματάκια και τα λιγκουίνι (που τα παίρνουμε απευθείας από την κατσαρόλα όπου έβραζαν).

Αφήνουμε λίγο ανακατεύοντας συνεχώς, να φύγουν τα πολλά υγρά.

Σερβίρουμε σε 4 μπολάκια ζυμαρικών, πρώτα τα λιγκουίνι και από πάνω τους τα θαλασσινά και τα ντοματάκια.

Στολίζουμε με μερικά φυλλαράκια μαϊντανού.

Επίσης...

Σαλάτα Ζυμαρικών με Ελιές και Λιαστές Ντομάτες

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα ζυμαρικών με ελιές και λιαστές ντομάτες.

Μακαρόνια με Κιμά

Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για τα κλασικά μακαρόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ελαφρύ Παστίτσιο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και ελαφρύ παστίτσιο.

Γαριδομακαρονάδα

Η συνταγή για την πιο εύκολη καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Λαζάνια με Γιαούρτι και Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λαζάνια με γιαούρτι και μελιτζάνες.

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μελιτζάνα και ελιές.

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Μακαρονάδα με Κοτόπουλο και Ντοματένια Κρέμα

Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες: Συνδυάζει το κοτόπουλο και το μπέικον με την πιο βελούδινη κρεμώδη σάλτσα, με γεύση από ντομάτα και σπανάκι.

Παστίτσιο με Κοτόπουλο και Πιπεριές

Πώς θα φτιάξετε παστίτσιο με κοτόπουλο και πιπεριές.

Νιόκι με Ρικότα και Ντομάτα

Νοστιμότατη και πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεσαι καλοκαιρινή pasta.

Μακαρόνια Χοντρά της Γιαγιάς

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα χοντρά μακαρόνια της γιαγιάς.