Υλικά
Υλικά
1 μπούτι αρνιού 4,5 -5 κ. ξεκοκαλισμένο
1-2 μπόλιες αρνιού
Για την κρούστα
¾ φλ. φρέσκο βούτυρο
¾ φλ. φρυγανιά τριμμένη
½ φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
¼ φλ. φρέσκο δεντρολίβανο πολύ ψιλοκομμένο
⅓ φλ. μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος
¼ φλ. φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.σ. ξερή ρίγανη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά το κρέας.
Το αλατοπιπέρωνουμε γερά από όλες τις μεριές και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε την μπόλια ή τις μπόλιες για λίγη ώρα σε χλιαρό νερό να μαλακώσουν, τις βγάζουμε από το νερό στραγγιστά και τις στεγνώνουμε.
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά για την κρούστα.
Ντύνουμε με λαδόκολλα το ταψί που θα ψήσουμε το κρέας και τοποθετούμε πάνω τις μπόλιες.
Τοποθετούμε το κρέας σε επιφάνεια εργασίας και αλείφουμε καλά μέσα έξω, με την κρέμα των αρωματικών.
Το ακουμπάμε πάνω στην/στις μπόλιες και το τυλίγουμε σαν ρολό.
Το δένουμε καλά με λευκό σπάγγο να κρατήσει το σχήμα του.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 2 ώρες.
Για να δούμε αν είναι έτοιμο, θα πρέπει να το διαπερνάει χωρίς καμία αντίσταση ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.
Το βγάζουμε από τον φούρνο, το μεταφέρουμε σε πιατέλα, και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένο για 10 λεπτά.
Κόβουμε τον σπάγγο και σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.
Αν θέλουμε συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή ψητά λαχανικά στη σχάρα. A.T