X

Αρνίσια σουβλάκια με φρέσκα μυρωδικά

Υλικά

Yλικά για 4 άτομα

1800 γρ. αρνίσιο ψαχνό (κομμένο σε μεγάλους κύβους για σουβλάκι)

1/2 ματσάκι μαϊντανό

4-5 σκ. σκόρδο (ή λιγότερο αν προτιμάτε)

1/2 φλ.τσ. φρέσκο δεντρολίβανο ψαλιδισμένο

1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

1/2 λεμόνι, το χυμό

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Βάζουμε στο μπλέντερ τα φύλλα του μαϊντανού, 4 κ.σ λεμόνι, το σκόρδο καθαρισμένο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε να γίνει πηχτή σάλτσα.

Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε μπολ και περιχύνουμε με τη σάλτσα μαϊντανού και το δεντρολίβανο.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μείνουν τουλάχιστον 40' στο ψυγείο.

Κατόπιν, τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και περνάμε το κρέας σε 8 ξύλινα σουβλάκια (που έχουμε προηγουμένως μουλιάσει σε νερό για 30').

Ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ του φούρνου ή σε σχάρα, στα κάρβουνα, γυρίζοντάς τα συχνά.

Θα χρειαστούν περίπου 15'-20'.

Σημ.

μπορείτε να παρεμβάλλετε στο κρέας κομμάτια πράσινης και κόκκινης πιπεριάς και φέτες κρεμμυδιού.

Επίσης...

Καγιανάς με Πράσο, Ανθότυρο και Κατσικάκι

Η συνταγή για έναν υπέροχο καγιανά.

Αρνάκι στη Γάστρα με Πορτοκάλι

Το αρνάκι-λουκούμι σε όλο του το μεγαλείο, γεμάτο αρώματα από μυρωδικά και πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μαγικότερη Κρεατόσουπα

Μια εντελώς διαφορετική κρεατόσουπα, όπως τη φτιάχνουν συχνά στο Πήλιο, αλλά και στα νησιά του Ιονίου.

Αρνάκι Φρικασέ με Αμπελόφυλλα

Ένα καταπληκτικό, αλλιώτικο φρικασέ.

Κατσικάκι με Ντοματίνια

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι με ντοματίνια.

Κατσικάκι Γεμιστό

Η συνταγή για κατσικάκι γεμιστό.

Αρνάκι με Αγκινάρες

Η συνταγή για αρνάκι με αγκινάρες.

Κατσικάκι Μεθυσμένο

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι μεθυσμένο.

Κλασικό Αρνάκι Κλέφτικο

Πώς θα φτιάξετε το κλασικό αρνάκι κλέφτικο.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Κεμπάπ με Αρνί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κεμπάπ με αρνί.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Αρνίσια παϊδάκια Ζερμέν (Albert Roux)

Ο Albert Roux, ο σεφ των έξι αστέρων Michelin (τρία για το «Le Gavroche» και τρία για το «Waterside Inn» στο Λονδίνο), ήρθε στnv Αθήνα για να μαγειρέψει στο γκαλά των «Χρυσών Σκούφων 2002» του Αθnνοράματος, μας μίλησε για τα διάσημα στόματα που έχει ταΐσει και υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει σύντομα για να ανοίξει εστιατόριο! Συνέντευξη ανοιχτής καρδιάς +6 signature dishes του ανθρώπου που έμαθε στους Βρετανούς τι εστί γκουρμέ.