X

Παϊδάκια στο φούρνο με δεντρολίβανο

Υλικά

υλικά

800 γρ. αρνίσια παϊδάκια πάχους 1 1/2 εκ.

200 ml λευκό κρασί

12 τοματίνια

1 κ.σ. φυλλαράκια δεντρολίβανου

1 κ.γ. ρίγανη

1/2 φλ.τσ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί

4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Βάζουμε τα παϊδάκια σε βαθύ και απλωτό σκεύος και τα σκεπάζουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο.

Τα αφήνουμε σε αυτή τη μαρινάδα 40'.

Ανάβουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 200ο.

Στραγγίζουμε τα παϊδάκια και τα ανακατεύουμε καλά με αλατοπίπερο, το δεντρολίβανο και τη ρίγανη.

Τα απλώνουμε σε σχάρα επάνω από ταψί.

Βάζουμε ανάμεσα τα τοματίνια, κομμένα στη μέση, ανάποδα.

Σκορπίζουμε επάνω τα ψίχουλα .

Τα ψήνουμε 12'-14' από κάθε πλευρά.

Τα σερβίρουμε αμέσως με πράσινη σαλάτα και πατάτες τηγανητές ή του φούρνου.

Επίσης...

Καγιανάς με Πράσο, Ανθότυρο και Κατσικάκι

Η συνταγή για έναν υπέροχο καγιανά.

Αρνάκι στη Γάστρα με Πορτοκάλι

Το αρνάκι-λουκούμι σε όλο του το μεγαλείο, γεμάτο αρώματα από μυρωδικά και πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μαγικότερη Κρεατόσουπα

Μια εντελώς διαφορετική κρεατόσουπα, όπως τη φτιάχνουν συχνά στο Πήλιο, αλλά και στα νησιά του Ιονίου.

Αρνάκι Φρικασέ με Αμπελόφυλλα

Ένα καταπληκτικό, αλλιώτικο φρικασέ.

Κατσικάκι με Ντοματίνια

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι με ντοματίνια.

Κατσικάκι Γεμιστό

Η συνταγή για κατσικάκι γεμιστό.

Αρνάκι με Αγκινάρες

Η συνταγή για αρνάκι με αγκινάρες.

Κατσικάκι Μεθυσμένο

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι μεθυσμένο.

Κλασικό Αρνάκι Κλέφτικο

Πώς θα φτιάξετε το κλασικό αρνάκι κλέφτικο.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Κεμπάπ με Αρνί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κεμπάπ με αρνί.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Αρνίσια παϊδάκια Ζερμέν (Albert Roux)

Ο Albert Roux, ο σεφ των έξι αστέρων Michelin (τρία για το «Le Gavroche» και τρία για το «Waterside Inn» στο Λονδίνο), ήρθε στnv Αθήνα για να μαγειρέψει στο γκαλά των «Χρυσών Σκούφων 2002» του Αθnνοράματος, μας μίλησε για τα διάσημα στόματα που έχει ταΐσει και υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει σύντομα για να ανοίξει εστιατόριο! Συνέντευξη ανοιχτής καρδιάς +6 signature dishes του ανθρώπου που έμαθε στους Βρετανούς τι εστί γκουρμέ.