Follow us

Bavette με γαρίδες και σάλτσα από κρασί Chablis του σεφ Χρύσανθου Καραμολέγκου

«Για μένα το κρασί είναι ένα παιχνίδι αρωμάτων που μεταμορφώνει τα πιάτα μου» λέει ο Χρύσανθος Καραμολέγκος. Ζητήσαμε να μας δώσει συνταγές, που να αναδεικνύουν τον ιερό γάμο οίνου και φαγητού, μέσα στην κατσαρόλα. Προέκυψαν γεύσεις μεθυστικά απλές και συναρπαστικά οικείες.

Bavette με γαρίδες και σάλτσα από κρασί Chablis του σεφ Χρύσανθου Καραμολέγκου

Υλικά

Υλικά (για 4 - 6 άτομα)

1 πακέτο μπαβέτε των 500 γρ.


Σάλτσα

½ μέτρια κόκκινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι

1 ματσάκι κόλιαντρο

1 κ.σ. σκόρδο

2 εκ. τζίντζερ τριμμένο

100 ml σόγια

150 ml κρασί Chablis

80 ml mirin (γλυκό «κρασί» από ρύζι και μπαχαρικά)

80 ml γλυκιά σάλτσα τσίλι

Παρασκευή

Βάζουμε την πιπεριά μαζί με την πιπερίτσα τσίλι, το κόλιαντρο, το σκόρδο και το τζίντζερ στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

Εν συνεχεία, προσθέτουμε τη σόγια, το Chablis, το mirin και τη γλυκιά σάλτσα τσίλι και τα ανακατεύουμε καλά.

Ανοίγουμε τις γαρίδες στη μέση, κατά μήκος, με ένα μαχαίρι.

Τις σοτάρουμε με λίγο ηλιέλαιο, προσθέτουμε τη σάλτσα στο τηγάνι και στη συνέχεια τα ζυμαρικά, τα οποία έχουμε βράσει προηγουμένως, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Μπορούμε επίσης, αντί για γαρίδες,να χρησιμοποιήσουμε καραβίδες ή αστακό.

Να τα ψήσουμε σε σχάρα και να τα περιχύσουμε απλώς με τη σάλτσα Chablis.

Το Chablis, ένα κρασί ξηρό, ελαφρύ και με νεύρο, θεωρείται ο κατεξοχήν σύντροφος των θαλασσινών.

Εδώ, συμμετέχοντας στη σάλτσα των ζυμαρικών με τις γαρίδες, της προσδίδει ένα χαρακτήρα φρουτώδη και μια ευγενική οξύτητα, η οποία όμως ανατρέπεται, όταν το ρυζόκρασο mirin έρχεται να φέρει την πρόκληση του γλυκόξινου, που σε συνδυασμό με το κόλιανδρο και το τσίλι θα χαρίσουν στο φαγητό μια απωανατολίτικη ταυτότητα.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.