ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα με λάχανο και λουκάνικα

Πίτα με λάχανο και λουκάνικα

Υλικά

1 συσκευασία κατεψυγμένη ζύμη κουρού
1200 γρ. λάχανο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
500 γρ. χοιρινά λουκάνικα
3 αβγά
250 γρ. φέτα
1 κ.γ. μαραθόσπορο
3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
¾ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόβουμε τα λουκάνικα κατά μήκος στα δύο και μετά σε οριζόντια κομμάτια μήκους 2 εκ. Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα λουκάνικα για 3-4 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη. Πετάμε τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου, αφαιρούμε τον εσωτερικό σκληρό πυρήνα και το ψιλοκόβουμε. Σε μια μεγάλη καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το λάχανο και τον μαραθόσπορο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε 1 φλ. καυτό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να σωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο. Αφήνουμε το λάχανο να κρυώσει και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη με το πιρούνι, τα αβγά χτυπημένα και τα λουκάνικα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Ανοίγουμε τα φύλλα σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Απλώνουμε το ένα φύλλο σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και ρίχνουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο και το γυρίζουμε προς τα μέσα να σφραγιστεί καλά η γέμιση. Χαράζουμε σε κομμάτια, αλείφουμε με χτυπημένο αβγό και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω και να ψηθεί από κάτω.

Α. Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό