Follow us

Πίτα με λάχανο και λουκάνικα

Πίτα με λάχανο και λουκάνικα

Υλικά

1 συσκευασία κατεψυγμένη ζύμη κουρού
1200 γρ. λάχανο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
500 γρ. χοιρινά λουκάνικα
3 αβγά
250 γρ. φέτα
1 κ.γ. μαραθόσπορο
3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
¾ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόβουμε τα λουκάνικα κατά μήκος στα δύο και μετά σε οριζόντια κομμάτια μήκους 2 εκ. Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα λουκάνικα για 3-4 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη. Πετάμε τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου, αφαιρούμε τον εσωτερικό σκληρό πυρήνα και το ψιλοκόβουμε. Σε μια μεγάλη καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το λάχανο και τον μαραθόσπορο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε 1 φλ. καυτό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να σωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο. Αφήνουμε το λάχανο να κρυώσει και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη με το πιρούνι, τα αβγά χτυπημένα και τα λουκάνικα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Ανοίγουμε τα φύλλα σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Απλώνουμε το ένα φύλλο σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και ρίχνουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο και το γυρίζουμε προς τα μέσα να σφραγιστεί καλά η γέμιση. Χαράζουμε σε κομμάτια, αλείφουμε με χτυπημένο αβγό και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω και να ψηθεί από κάτω.

Α. Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…