Follow us

Αρνί και κατσικάκι για τον Δεκαπενταύγουστο

Αρνί και κατσικάκι για τον Δεκαπενταύγουστο

Κατ' αναλογία με το Πάσχα της Άνοιξης, έτσι και ο Δεκαπενταύγουστος, το Πάσχα του Καλοκαιριού, γιορτάζεται στο τραπέζι με κρέας, και κυρίως με αρνί ή κατσίκι, δηλαδή τα κρεατικά που σημαδεύουν την ελληνική κουζινική παράδοση κατά το ηλιόφωτο πρώτο μισό του χρόνου μέχρι να αναλάβει τα ηνία το χοιρινό, που σημαίνει τον χειμώνα.

Ο φούρνος φαίνεται να είναι ο πιο αγαπημένος τρόπος, αλλά και η κατσαρόλα έχει τους δικούς της πολλούς οπαδούς. Το γεμιστό αρνί ή κατσίκι πάλι, σε πολλά μέρη της Ελλάδας είναι η γαστρονομική σφραγίδα της ημέρας και εφόσον η παρέα είναι μεγάλη και βάλουν όλοι ένα χεράκι, ομολογώ πως δεν έχει αντίπαλο. Αν, πάλι, δεν είσαστε για πολλά-πολλά και η σχάρα είναι το καλύτερό μας -και το γκριλ μια χαρά είναι-παϊδάκια, κοψίδια, μια ολόκληρη συκωταριά στα κάρβουνα, φτιάχνουν κατάσταση παρεΐστικη με γεύση που καλύπτει σχεδόν το 100% των κρεατοφάγων της χώρας.

Οι συνταγές που ακολουθούν είναι ένα ελάχιστο δείγμα της τεράστιας συλλογής ανάλογων συνταγών, που φιλοξενεί το σάιτ μας.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;