Follow us

Σκάροι “παπά γιαχνί” καρπαθιώτικοι

Σκάροι “παπά γιαχνί” καρπαθιώτικοι

Υλικά

1 κιλό σκάροι μεγάλοι
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο
¼ φλυτζάνι ξύδι
4-5 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
Χυμός από μισό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξύνουμε τους σκάρους και κάτω από το δεξί πτερύγιο που υπάρχει η χολή κάνουμε μια μικρή τομή και αφαιρούμε προσεκτικά τη χολή, αφήνοντας τα υπόλοιπα εντόσθια, που είναι νόστιμα.* Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, έπειτα την ντομάτα και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει λίγο. Προσθέτουμε τους σκάρους, αλάτι, πιπέρι, ξύδι και λεμόνι και τους μαγειρεύουμε περίπου 10 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστούς.
*Στους σκάρους δεν αφαιρούμε τα σπλάχνα αν έχουν αλιευθεί το πρωί που είναι νηστικοί, για να είναι καθαροί.

**Συνταγή Καρπάθου της Άντζελας Παπαβασιλείου.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…