Follow us

Τα νόστιμα εντόσθια

Τα νόστιμα εντόσθια

Τα φαγητά με εντόσθια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των γεύσεων, μέρες που είναι. Εκτός όμως από τα κλασικά και αξεπέραστα –κοκορέτσι, μαγειρίτσα, γαρδουμπάκια-, υπάρχει και μια ολόκληρη σειρά άλλων φαγητών, που μπορούμε να φτιάξουμε με εντόσθια και που έρχονται από τις τοπικές κουζίνες όχι μόνον ολόκληρης της Ελλάδας, αλλά και από ευρωπαϊκές κουζίνες. Σημειώνοντας, ότι δεν πολυεκτιμούν το είδος, όπως εμείς και οι γείτονες από τα Βαλκάνια. Αν και οι νέες γενιές όπως και το ωραίο φύλο δεν φαίνεται να είναι φανατικοί οπαδοί των φαγητών με εντόσθια, τουλάχιστον, όπως μαθαίνουμε από φίλους εστιάτορες με ειδίκευση στο κρέας, εμείς θα επιμείνουμε και θα σας προτείνουμε πιάτα από τον σκληρό πυρήνα της παράδοσης συν την κλασική πίτα με νεφρά και φιλέτο από τη Μ. Βρετανία. Και κάποια άλλη φορά, όταν η εποχή το καλεί, θα μιλήσουμε και για το παραδοσιακό σκωτσέζικο πιάτο «haggis», ήτοι κοιλιά αρνιού γεμιστή με εντόσθια και μπαχαρικά και ψημένη για ώρες στον φούρνο… Προς το παρόν, θα μείνουμε στα δικά μας και στην εγγλέζικη σπεσιαλιτέ.

Updated: 26/04/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 13/04/17

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;