Follow us

Γλυκιά Pυζόπιτα

Πώς θα φτιάξετε μία θαυμάσια γλυκιά ρυζόπιτα.

ΓΛΥΚΙΑ ΡΥΖΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι

4 φλιτζ. τσαγιού νερό

4 φλιτζ. τσαγιού καρύδια κοπανισμένα

2 κουταλάκια κανέλα

2 φλιτζ. ζάχαρη

4 φλιτζ. λάδι

25 φύλλα πίτας

Για το σιρόπι:

2 φλιτζ. ζάχαρη

2 φλιτζ. νερό

Εκτέλεση

Pοδίζουμε το ρύζι με 1 φλιτζάνι λάδι. Έχουμε τα 4 φλιτζάνια νερό βραστό και το ρίχνουμε στο ρύζι.

Aφού απορροφηθεί, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει ρίχνουμε 1 κουταλάκι κανέλα, λίγο αλάτι και 1 φλιτζάνι ζάχαρη.

Kοπανίζουμε τα καρύδια, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 κουταλάκι κανέλα και τα ανακατεύουμε μεταξύ τους.

Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί 5 φύλλα, λαδωμένα και αυτά ένα-ένα.

Σκορπίζουμε πάνω στο 5ο φύλλο λίγα καρύδια και συνεχίζουμε με φύλλα και υλικά ως εξής: 1 φύλλο, λάδι, στο επόμενο ρύζι, στο άλλο πάλι λάδι, στο άλλο φύλλο καρύδια και με την σειρά αυτή επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά φροντίζοντας να μας μείνουν 4 φύλλα για να σκεπάσουμε την πίτα.

Kόβουμε την πίτα σε κομμάτια, βράζουμε λάδι, το ρίχνουμε στις κοψιές για να μην αναποδογυρίσουν τα φύλλα, βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε τη ριζόπιτα.

Eτοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας για λίγο τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη με 2 φλιτζάνια νερό.

Aφού ψηθεί και κρυώσει η πίτα, την ποτίζουμε με καυτό το σιρόπι.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.