ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σφουγγάτο με Κολοκύθια

ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

Υλικά

6 αυγά

5 μέτρια κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες

1 κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη

1 ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε την ντομάτα στον τρίφτη του κρεμμυδιού.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι με τα κολοκυθάκια, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Αλατίζουμε. Προσθέτουμε την ντομάτα, χαμηλώνουμε στο μέτριο τη φωτιά και την αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10'.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί το αυγό, αλλά προσοχή: για να βγει το σφουγγάτο ζουμερό, δεν πρέπει να αφήσουμε το αυγό να παραψηθεί.

Μόλις το δούμε να στερεοποιείται ελαφρά, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, γιατί συνεχίζει να ψήνεται στο τηγάνι μέχρι να το σερβίρουμε.

Αυτό που θα σε φιλέψουν οι νοικοκυρές της Κρήτης όταν φτάσεις απρόσμενος επισκέπτης, κόβοντας τα κολοκυθάκια κατευθείαν από τον κήπο τους. Αν δεν έχουν κολοκυθάκια, θα σ' το φτιάξουν με μελιτζάνες, χόρτα, άγρια σπαράγγια, αγκιναράκια ή ό,τι τους βρίσκεται.

Tip

Μαζί με το αυγό μπορούμε να προσθέσουμε ρίγανη, μαϊντανό ή φρέσκο βασιλικό και ίσως κάποιο λευκό τυρί, όπως μυζήθρα ή ανθότυρο.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.