Υλικά
Υλικά
200 γρ. σοκολάτα 50% κακάο, καλής ποιότητας
3 αβγά
100 γρ. μικρά μαρεγκάκια
500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
150 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
50 γρ. ξανθή σταφίδα
50 ml λικέρ αμαρέτο
Παρασκευή
Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο λικέρ για 30’ τουλάχιστον.
Σπάμε σε κομματάκια τη σοκολάτα και τη βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα μαρεγκάκια και τα αμύγδαλα, δίνοντας μια-δυο στροφές στο μοτέρ ώστε να μην γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε στο μείγμα τις μουλιασμένες σταφίδες και αφήνουμε στην άκρη.
Ντύνουμε μια φόρμα μακρόστενη με μεμβράνη, έτσι ώστε να περισσεύει αρκετή από τα πλάγια.
Χωρίζουμε τα αβγά.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Χτυπάμε τα σπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.
Προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών προσεκτικά τη σαντιγί, να ενσωματωθεί, και κατόπιν προσθέτουμε τη μαρέγκα με κινήσεις από κάτω προς τα επάνω.
Βάζουμε στη φόρμα μια στρώση από το μέιγμα, κατόπιν μια στρώση από το μέιγμα σοκολάτας-αμυγδάλων και ξανά από την κρέμα, τελειώνοντας με λεπτή στρώση σοκολάτας-αμυγδάλων.
Καλύπτουμε με τη μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον 5 ώρες.
Κόβουμε σε παχιές φέτες για να σερβίρουμε. Ν.Γ.Updated: 17/08/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 10/07/18