Follow us

Ηπειρώτικη βασιλόπιτα με σύκα & τυρί (από το αρχείο των συνταγών του Flora)

Ηπειρώτικη βασιλόπιτα με σύκα & τυρί (από το αρχείο των συνταγών του Flora)

Υλικά

Υλικά για 8 άτομα

500 γρ. φύλλο κρούστας

    1/2 κιλό ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη

    4 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)

    1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

    1 κουτ. σούπας κανέλα

    1/2 κουτ. σούπας γαρίφαλο σκόνη

    250 γρ. ξερά σύκα (ψιλοκομμένα)

    200 γρ. σταφίδα ξανθή

    200 γρ. σταφίδα μαύρη

    2 φλιτζ. τσαγιού Flora με 1/4 βούτυρο στο αλουμινόχαρτο (λιωμένο)

Παρασκευή

Θρυμματίζουμε σε βαθύ μπολ το τυρί και το αναμιγνύουμε με τα χτυπημένα αυγά.Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, τις σταφίδες και τα σύκα.Αλείφουμε το ταψί με λίγο Flora και απλώνουμε 2 φύλλα αλειμμένα επίσης με Flora.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φύλλου με λίγο από το μίγμα των τυριών και λίγη ποσότητα από το μίγμα των αποξηραμένων φρούτων.Σκεπάζουμε με άλλο φύλλο αλείφουμε με λίγο Flora και πασπαλίζουμε με τυρί και ξηρά φρούτα.

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα μίγματα του τυριού και των ξηρών φρούτων, χωρίς να ξεχνάμε να αλείφουμε με Flora το κάθε φύλλο.

Δεν ξεχνάμε, επίσης, να τοποθετήσουμε και το φλουρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο σε κάποια από τη στρώση μας.

Κρατάμε 2 φύλλα για να σκεπάσουμε την πίτα μας.

Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο Flora, τη ραντίζουμε με λίγο νερό και τη χαράζουμε σε κομμάτια.

Ψήνουμε την πίτα μας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα περίπου.

Για ταψί διαμέτρου 28 εκ.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.