X

Μαρέγκες με φιστίκι αιγίνης, λεμόνι και τσάι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Σε μια εποχή που αγαπάει το σοφιστικέ, το τσάι όλο και «ανεβαίνει». Απαλλάσσεται από τα κλισέ και μπαίνει σε στιλάτα στέκια, ψαγμένα tea shops, αλλά και στα καλύτερα σαλόνια, αποκαλύπτoντας τα ταλέντα του ως διακεκριμένο συνοδευτικό. Σας παρουσιάζουμε ένα ειδικό μενού τσαγιού, που δημιούργησε το Ευ Ζην σε συνεργασία με τον Ζαν Λουί Καψαλάς και τον Στέλιο Παρλιάρο. Plus, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να εντρυφήσετε στο chi του τσαγιού.

Υλικά

Υλικά

5 ασπράδια αβγού (150 γρ.)

225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ. φιστίκι Αιγίνης, χονδροκομμένο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Λίγα φύλλα από τσάι earl grey

Παρασκευή

Τοποθετούμε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μεταλλικό μπολ, πάνω σε μπεν μαρί.

Ανακατεύουμε συνεχώς το μίγμα μέχρι να ασπρίσει και να φτάσει η θερμοκρασία του στους 60° C.

Το κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και το χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, εωσότου σφίξει και κρυώσει η μαρέγκα.



Σταματάμε το χτύπημα και με μια κουτάλα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το φιστίκι, το ξύσμα του λεμονιού και το τσάι.

Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε από το μίγμα και το τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 100° C για 3 ώρες.

Ο αέρας της μαρέγκας και η τραγανή της υφή, σε συνδυασμό με το ξινούτσικο του λεμονιού με το τσάι, καθοδηγούν την επιλογή μας σε κάτι εξίσου αέρινο.

Τι πιο ευχάριστο από ένα τσάι από τη «στέγη του κόσμου», το Νεπάλ, ένα golden nepal maloom, πλούσιο σε ανθώδη αρώματα, αλλά και νότες που θυμίζουν τα ινδικά, φθινοπωρινά darjeeling.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Γλυκά

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.

Ομελέτα με Κορν Μπιφ

Πώς θα φτιάξεις ομελέτα με κορν μπιφ.