ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Βίδες με Κολοκυθάκια και Κρέμα από Ταχίνι

Μια μακαρονάδα που γίνεται στη στιγμή, μοσχοβολάει και έχει μεστή νοστιμιά.

ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΤΑΧΙΝΙ

Υλικά

1 πακέτο βίδες

½ κιλό μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια

4 κ.σ. ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό χοντροκομμένο

φλούδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα

πολύχρωμα τριμμένα πιπέρια για το σερβίρισμα

4 κ.σ. ταχίνι

5 κ.σ. νερό

χυμό από 1 λεμόνι

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια al dente και τα κρατάμε δίπλα μας στην κατσαρόλα τους όσο φτιάχνουμε τη σάλτσα, χωρίς να τα στραγγίξουμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ταχίνι με το νερό και τον χυμό λεμονιού, μέχρι να πάρουμε μια παχύρρευστη σάλτσα.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κολοκυθάκια, αφού τα αλατίσουμε, μέχρι να μαραθούν, για 1'-2'.

Προσθέτουμε το σκόρδο και φέρνουμε δυο βόλτες.

Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ταχινιού, τον βασιλικό και το ξύσμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με την παρμεζάνα και μπόλικο πιπέρι.

Επίσης...

Αραμπιάτα α λα Ελληνικά

Αραμπιάτα σημαίνει "θυμωμένη". Μια κλασική νοτιοϊταλιάνα μακαρονάδα, που χρωστά τον "θυμό" της στο κόκκινο της ντομάτας και στο καυτερό του πεπεροντσίνο.

Χυλοπίτες με Κοτόπουλο, Ντομάτα και Βλίτα

Μια αγνή ελληνική πάστα, που έχει το προτέρημα να βράζει σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καραβιδομακαρονάδα

Η καραβίδα δε χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά.

Μακαρονάδα με Γεύση από Γεμιστά

Μια μακαρονάδα με τα υλικά των γεμιστών μαγειρεύει την αγαπημένη μας γεύση στο άψε σβήσε.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Κριθαράκι με Ντομάτα και Μελιτζάνα Αλλιώς

Μια θεσπέσια συνταγή, που γίνεται στα γρήγορα, με όλα της τα υλικά στο ίδιο σκεύος.

Βίδες με Σπανάκι

Από τις νοστιμότερες και πιο κλασικές συνταγές για μακαρόνια στον φούρνο.

Pasta με Λουκάνικο, στο Χαρτί

Μια υπέροχη μακαρονάδα, με τα πιο απλά υλικά, που μπορείς να την ετοιμάσεις από πριν, καθώς μέσα στο χαρτί διατηρείται ζουμερή έως και τρεις ώρες.

Ένα Διαφορετικό Παστίτσιο, σε Φόρμα

Εντυπωσιακό στην εμφάνιση και ιδανικό για ένα κάλεσμα, ένα διαφορετικό παστίτσιο τυλιγμένο σε μπέικον.

Aγαπημένη Μακαρονόπιτα

Σε ποιο παιδί ή ενήλικα θα αναφέρεις μακαρονόπιτα και δεν θα ενθουσιαστεί;

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Pasta με Μελιτζάνες και Τυριά

Μια έμπνευση από το δελαγκρατσιανό, μια παραδοσιακή συνταγή της Σύρου, που και αυτή είναι εμπνευσμένη από την Ιταλία.