ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρύζι με Ντομάτα και Πιπεριές

Η συνταγή για νόστιμο ρύζι με ντομάτα και πιπεριές.

ΡΥΖΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Υλικά

1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι

1 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

1 κ.γ. αλάτι

200 γρ. σπανάκι καθαρισμένο

2 μεγάλα κρεμμύδια

1 κ.σ. κουκουνάρι

2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες

2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες

2 φλιτζάνια ντοματοχυμό

2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα

νερό

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό, το κρασί, το σπανάκι, τον κύβο λαχανικών και λίγο από τον ντοματοχυμό.

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μετά από λίγο προσθέτουμε το κουκουνάρι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 1,5 φλιτζάνι νερό μέχρι να πάρει μια βράση για περίπου 10 λεπτά.

Ρίχνουμε το ρύζι και το κόκκινο πιπέρι κι ανακατεύουμε πάλι.

Περιμένουμε μέχρι να απορροφηθεί το ζουμί και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο νεράκι και ανακατεύουμε συχνά.

Προς το τέλος, αν χρειαστεί προσθέτουμε ίσως λίγο νερό ακόμη.

Μόλις το ρύζι μαλακώσει ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις κρυώσει λίγο πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Επίσης...

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.

Κολοκυθόπιτα σαν Πίτσα

Η πίτα που σου έρχεται πρώτη στο μυαλό, αφού ωραία κολοκυθάκια βρίσκεις όλο τον χρόνο και η ήπια γεύση τους ταιριάζει σε όλους.

Πολύχρωμη Πιπερόπιτα

Περισσότερο από κάθε άλλη πίτα συνδυάζει το γλυκό με το πικάντικο, σε έναν ήπιο συνδυασμό, που ταιριάζει σε όλα τα γούστα.

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.