ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρύζι με Ντομάτα και Πιπεριές

Η συνταγή για νόστιμο ρύζι με ντομάτα και πιπεριές.

ΡΥΖΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Υλικά

1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι

1 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

1 κ.γ. αλάτι

200 γρ. σπανάκι καθαρισμένο

2 μεγάλα κρεμμύδια

1 κ.σ. κουκουνάρι

2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες

2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες

2 φλιτζάνια ντοματοχυμό

2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα

νερό

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό, το κρασί, το σπανάκι, τον κύβο λαχανικών και λίγο από τον ντοματοχυμό.

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μετά από λίγο προσθέτουμε το κουκουνάρι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 1,5 φλιτζάνι νερό μέχρι να πάρει μια βράση για περίπου 10 λεπτά.

Ρίχνουμε το ρύζι και το κόκκινο πιπέρι κι ανακατεύουμε πάλι.

Περιμένουμε μέχρι να απορροφηθεί το ζουμί και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο νεράκι και ανακατεύουμε συχνά.

Προς το τέλος, αν χρειαστεί προσθέτουμε ίσως λίγο νερό ακόμη.

Μόλις το ρύζι μαλακώσει ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις κρυώσει λίγο πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.