ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τραχανάς Χυλόσουπα

Η συνταγή για τραχανά χυλόσουπα.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΧΥΛΟΣΟΥΠΑ

Υλικά

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. αλεύρι

νερό 1200-1300ml

1 φλιτζάνι του τσαγιού τραχανά γλυκό (σταρένιος κίτρινος)

1 φλιτζανάκι του καφέ τραχανά ξινό (λευκός)

αλάτι

πιπέρι

2-3 κ.σ. γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος

1 κούπα φέτα τριμμένη ή και παραπάνω

1 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο

λίγα κρουτόν

μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε σ’ αυτό το αλεύρι μέχρι να μυρίσει ωραία.

Προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει.

Ρίχνουμε τον γλυκό και τον ξινό τραχανά, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μην φουσκώσει και χυθεί.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 15-20 λεπτά περίπου και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος, τη φέτα και το τυρί.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση και το φαγητό είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε με λίγα κρουτόν και μοσχοκάρυδο τριμμένο.

Επίσης...

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.

Παστίτσιο Νηστίσιμο με Καρύδι

Η συνταγή για ένα διαφορετικό, νηστίσιμο παστίτσιο με καρύδι.