ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καλαμαράκια με Κριθαράκι

Η συνταγή για καλαμαράκια με κριθαράκι.

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

Υλικά

Για τα καλαμαράκια:

650 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα

1/2 φλιτζάνι κρασί

3-4 ντομάτες τριμμένες ή

1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα

1/2 κ.σ .πελτέ

1/2 πιπεριά πράσινη

1/2 πιπεριά κόκκινη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 φύλλο δάφνης

1/2 κ.γ. μπαχάρι

1/4 φλιτζάνι λάδι

αλάτι

πιπέρι

1 πρέζα ζάχαρη

Για το κριθαράκι:

500 γρ. κριθαράκι χοντρό

αλάτι

1 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα καλαμάρια σε άφθονο νερό και τα κόβουμε σε ροδέλες.

Αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα νερά καλά.

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και αφού κάψει ελαφρά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (ολόκληρο).

Αφήνουμε για 2 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρά κυβάκια.

Ανακατεύουμε και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε τα καλαμάρια.

Σε αυτή τη φάση αφαιρούμε το σκόρδο και το πετάμε.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο να βγάλουν τα υγρά τους και μετά ρίχνουμε το κρασί.

Αφού εξατμιστεί σχεδόν ρίχνουμε τον πελτέ και τη ντομάτα.

Επίσης προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά να πιει τα υγρά του.

Ελέγχουμε και αν τα καλαμάρια μας είναι σκληρά προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν λίγο ακόμα. Χρειάζονται 30-40 λεπτά περίπου.

Θέλουμε τα καλαμάρια μας να έχουν λίγη σάλτσα και να μην είναι μόνο με το λάδι τους.

Στο μεταξύ, έχουμε βράσει το κριθαράκι μας σε άφθονο αλατισμένο νερό και το έχουμε κατεβάσει 2 λεπτά νωρίτερα από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.

Σουρώνουμε, ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα με τα καλαμαράκια.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 5 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις.

Επίσης...

Μακαρονάδα με Κοτόπουλο και Ντοματένια Κρέμα

Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες: Συνδυάζει το κοτόπουλο και το μπέικον με την πιο βελούδινη κρεμώδη σάλτσα, με γεύση από ντομάτα και σπανάκι.

Παστίτσιο με Κοτόπουλο και Πιπεριές

Πώς θα φτιάξετε παστίτσιο με κοτόπουλο και πιπεριές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Νιόκι με Ρικότα και Ντομάτα

Νοστιμότατη και πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεσαι καλοκαιρινή pasta.

Μακαρόνια Χοντρά της Γιαγιάς

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα χοντρά μακαρόνια της γιαγιάς.

Μακαρόνια με Βασιλικό, Σουσάμι και Φέτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μακαρόνια με βασιλικό, σουσάμι και φέτα.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Μακαρονάδα με Σάλτσα Καρότου

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα καρότου.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Σπαγγέτι με Μανιτάρια και Γραβιέρα

Η μακαρονάδα με μανιτάρια, με γήινη νοστιμιά που μοσχοβολά δάσος. Γίνεται νοστιμότερη αν βάλουμε διάφορα μανιτάρια: πορτομπέλο, πλευρώτους και λευκά.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.