ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καλαμαράκια με Κριθαράκι

Η συνταγή για καλαμαράκια με κριθαράκι.

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

Υλικά

Για τα καλαμαράκια:

650 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα

1/2 φλιτζάνι κρασί

3-4 ντομάτες τριμμένες ή

1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα

1/2 κ.σ .πελτέ

1/2 πιπεριά πράσινη

1/2 πιπεριά κόκκινη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 φύλλο δάφνης

1/2 κ.γ. μπαχάρι

1/4 φλιτζάνι λάδι

αλάτι

πιπέρι

1 πρέζα ζάχαρη

Για το κριθαράκι:

500 γρ. κριθαράκι χοντρό

αλάτι

1 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα καλαμάρια σε άφθονο νερό και τα κόβουμε σε ροδέλες.

Αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα νερά καλά.

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και αφού κάψει ελαφρά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (ολόκληρο).

Αφήνουμε για 2 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρά κυβάκια.

Ανακατεύουμε και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε τα καλαμάρια.

Σε αυτή τη φάση αφαιρούμε το σκόρδο και το πετάμε.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο να βγάλουν τα υγρά τους και μετά ρίχνουμε το κρασί.

Αφού εξατμιστεί σχεδόν ρίχνουμε τον πελτέ και τη ντομάτα.

Επίσης προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά να πιει τα υγρά του.

Ελέγχουμε και αν τα καλαμάρια μας είναι σκληρά προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν λίγο ακόμα. Χρειάζονται 30-40 λεπτά περίπου.

Θέλουμε τα καλαμάρια μας να έχουν λίγη σάλτσα και να μην είναι μόνο με το λάδι τους.

Στο μεταξύ, έχουμε βράσει το κριθαράκι μας σε άφθονο αλατισμένο νερό και το έχουμε κατεβάσει 2 λεπτά νωρίτερα από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.

Σουρώνουμε, ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα με τα καλαμαράκια.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 5 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις.

Επίσης...

Αραμπιάτα α λα Ελληνικά

Αραμπιάτα σημαίνει "θυμωμένη". Μια κλασική νοτιοϊταλιάνα μακαρονάδα, που χρωστά τον "θυμό" της στο κόκκινο της ντομάτας και στο καυτερό του πεπεροντσίνο.

Χυλοπίτες με Κοτόπουλο, Ντομάτα και Βλίτα

Μια αγνή ελληνική πάστα, που έχει το προτέρημα να βράζει σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καραβιδομακαρονάδα

Η καραβίδα δε χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά.

Μακαρονάδα με Γεύση από Γεμιστά

Μια μακαρονάδα με τα υλικά των γεμιστών μαγειρεύει την αγαπημένη μας γεύση στο άψε σβήσε.

Βίδες με Κολοκυθάκια και Κρέμα από Ταχίνι

Μια μακαρονάδα που γίνεται στη στιγμή, μοσχοβολάει και έχει μεστή νοστιμιά.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Κριθαράκι με Ντομάτα και Μελιτζάνα Αλλιώς

Μια θεσπέσια συνταγή, που γίνεται στα γρήγορα, με όλα της τα υλικά στο ίδιο σκεύος.

Βίδες με Σπανάκι

Από τις νοστιμότερες και πιο κλασικές συνταγές για μακαρόνια στον φούρνο.

Pasta με Λουκάνικο, στο Χαρτί

Μια υπέροχη μακαρονάδα, με τα πιο απλά υλικά, που μπορείς να την ετοιμάσεις από πριν, καθώς μέσα στο χαρτί διατηρείται ζουμερή έως και τρεις ώρες.

Ένα Διαφορετικό Παστίτσιο, σε Φόρμα

Εντυπωσιακό στην εμφάνιση και ιδανικό για ένα κάλεσμα, ένα διαφορετικό παστίτσιο τυλιγμένο σε μπέικον.

Aγαπημένη Μακαρονόπιτα

Σε ποιο παιδί ή ενήλικα θα αναφέρεις μακαρονόπιτα και δεν θα ενθουσιαστεί;

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.