ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κανελόνια με Μελιτζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κανελόνια με μελιτζάνα.

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

Υλικά

1 πακέτο κανελόνια

150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

4 μελιτζάνες, φλάσκες

λάδι για τηγάνισμα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. κουκουνάρι

1 αυγό χτυπημένο

100 γρ. ανθότυρο κομμένο

150 γρ. φέτα

3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

2 ντoμάτες ψιλοκομμένες

1 κ.σ. λάδι

1 κύβο ζωμού

αλάτι

πιπέρι

Για τη σάλτσα:

1 κονκασέ αραιωμένο σε 1 φλ. τσ. νερό)

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι τριμμένο

500 γρ. ζωμό

1/2 ποτηράκι κρασί

Εκτέλεση

Για τη γέμιση: Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια και τις τηγανίζουμε ελαφρά.

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο με το λάδι, προσθέτουμε τον κύβο, τη ντομάτα και το αλατοπίπερο και βράζουμε για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε μέσα στη ντομάτα, τις μελιτζάνες και σε 6-7 λεπτά, ρίχνουμε και το κουκουνάρι. Βράζουμε για 5 λεπτά.

Μόλις μισοκρυώσει ρίχνουμε το αυγό, τα τυριά, την φρυγανιά και το μαϊντανό (Πρέπει να είναι σφιχτή ηγέμιση).

Γεμίζουμε τα κανελόνια, ρίχνουμε λίγο από τη σάλτσα στο πυρέξ, τοποθετούμε τα κανελόνια στη σειρά και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, μέχρι να καλυφθούν τελείως.

Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 35 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά στους 100 βαθμούς.

Για τη σάλτσα: Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και το ζωμό.

Τη βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ( δεν πρέπει να είναι πηχτή).

Επίσης...

Νιόκι με Ρικότα και Ντομάτα

Νοστιμότατη και πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεσαι καλοκαιρινή pasta.

Μακαρόνια Χοντρά της Γιαγιάς

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα χοντρά μακαρόνια της γιαγιάς.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μακαρόνια με Βασιλικό, Σουσάμι και Φέτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μακαρόνια με βασιλικό, σουσάμι και φέτα.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Μακαρονάδα με Σάλτσα Καρότου

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα καρότου.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Σπαγγέτι με Μανιτάρια και Γραβιέρα

Η μακαρονάδα με μανιτάρια, με γήινη νοστιμιά που μοσχοβολά δάσος. Γίνεται νοστιμότερη αν βάλουμε διάφορα μανιτάρια: πορτομπέλο, πλευρώτους και λευκά.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Μακαρονάδα με Μελιτζάνες

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με μελιτζάνες.

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μελιτζάνα και ελιές.