ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κανελόνια με Μελιτζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κανελόνια με μελιτζάνα.

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

Υλικά

1 πακέτο κανελόνια

150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

4 μελιτζάνες, φλάσκες

λάδι για τηγάνισμα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. κουκουνάρι

1 αυγό χτυπημένο

100 γρ. ανθότυρο κομμένο

150 γρ. φέτα

3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

2 ντoμάτες ψιλοκομμένες

1 κ.σ. λάδι

1 κύβο ζωμού

αλάτι

πιπέρι

Για τη σάλτσα:

1 κονκασέ αραιωμένο σε 1 φλ. τσ. νερό)

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι τριμμένο

500 γρ. ζωμό

1/2 ποτηράκι κρασί

Εκτέλεση

Για τη γέμιση: Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια και τις τηγανίζουμε ελαφρά.

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο με το λάδι, προσθέτουμε τον κύβο, τη ντομάτα και το αλατοπίπερο και βράζουμε για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε μέσα στη ντομάτα, τις μελιτζάνες και σε 6-7 λεπτά, ρίχνουμε και το κουκουνάρι. Βράζουμε για 5 λεπτά.

Μόλις μισοκρυώσει ρίχνουμε το αυγό, τα τυριά, την φρυγανιά και το μαϊντανό (Πρέπει να είναι σφιχτή ηγέμιση).

Γεμίζουμε τα κανελόνια, ρίχνουμε λίγο από τη σάλτσα στο πυρέξ, τοποθετούμε τα κανελόνια στη σειρά και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, μέχρι να καλυφθούν τελείως.

Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 35 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά στους 100 βαθμούς.

Για τη σάλτσα: Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και το ζωμό.

Τη βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ( δεν πρέπει να είναι πηχτή).

Επίσης...

Κριθαράκι με Ψημένα Κρεατικά

Πώς θα φτιάξετε κριθαράκι με ψημένα κρεατικά.

Μακαρόνια με Λουκάνικα

Η συνταγή για τέλεια μακαρονάδα με λουκάνικα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Kριθαράκι με Κιμά και Λαχανικά στον Φούρνο

Το κριθαράκι είναι ένα πεντανόστιμο ζυμαρικό, με ελληνική ταυτότητα, που ταιριάζει σε πολλές υπέροχες συνταγές, πέρα από το γιουβέτσι ή το κριθαρότο.

Παστίτσιο με Tόνο

Αν έχεις βαρεθεί το παραδοσιακό παστίτσιο με κρέας, αυτό με τον καπνιστό τόνο είναι μια πιο εύκολη, γρήγορη και φινετσάτη παραλλαγή.

Μακαρονάδα με Γαύρο και Τραγανή Ψίχα Ψωμιού

Στη νότια Ιταλία και στη Σικελία η μακαρονάδα με γαύρο, λευκή ή ντοματένια, είναι τοπική σπεσιαλιτέ, που μαγειρεύεται παντού σχεδόν καθημερινά.

Μανέστρα με Φέτα

Η συνταγή για νόστιμη μανέστρα με φέτα.

Σαλάτα Ζυμαρικών με Ελιές και Λιαστές Ντομάτες

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα ζυμαρικών με ελιές και λιαστές ντομάτες.

Μακαρόνια Λεμονάτα

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα και εύκολα λεμονάτα μακαρόνια.

Ζυμαρικά με Σπανάκι και Φέτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με σπανάκι και φέτα.

Μακαρονάκι Κοφτό με Σπανάκι

Πώς θα φτιάξετε μακαρονάκι κοφτό με σπανάκι.

Πολίτικο Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο πολίτικο μακαρονάκι.

Μακαρόνια με Αγκινάρες

Η συνταγή για μία νόστιμη μακαρονάδα με αγκινάρες.