ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φαρφάλες με Μπρόκολο, Σπανάκι και Σταφίδες

Αν προσθέσετε και ξηρούς καρπούς, ακόμα καλύτερα! Και κάπως έτσι ένα ταπεινό λαχανικό αποκτά μια νέα, γκουρμέ διάθεση.

ΦΑΡΦΑΛΕΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Υλικά

¾ του πακέτου φαρφάλες

500 γρ. φρέσκο σπανάκι

1 μέτριο μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

¾ φλιτζ. μαύρες σταφίδες

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

παρμεζάνα ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φαρφάλες σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Τις στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό όπου έβρασαν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μπρόκολο και τις σταφίδες, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο και το σπανάκι.

Ανακατεύουμε μέχρι να χάσει τον όγκο του το σπανάκι.

Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.

Προσέχουμε να μην το παραμαγειρέψουμε και διαλυθεί.

Όταν μαγειρευτούν τα λαχανικά, ρίχνουμε στο τηγάνι τις φαρφάλες, ½ φλιτζ. από το νερό τους, τον άνηθο και 2 κ.σ. παρμεζάνα. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε με πιπεράκι και επιπλέον τυρί τριμμένο.

Tip

Αντί για φαρφάλες, βάλτε όποιο ζυμαρικό σάς αρέσει. Μην πετάτε το κοτσάνι από το μπρόκολο! Είναι το πιο νόστιμο! Καθαρίστε το εξωτερικά και κόψτε το σε κυβάκια.

Επίσης...

Αραμπιάτα α λα Ελληνικά

Αραμπιάτα σημαίνει "θυμωμένη". Μια κλασική νοτιοϊταλιάνα μακαρονάδα, που χρωστά τον "θυμό" της στο κόκκινο της ντομάτας και στο καυτερό του πεπεροντσίνο.

Χυλοπίτες με Κοτόπουλο, Ντομάτα και Βλίτα

Μια αγνή ελληνική πάστα, που έχει το προτέρημα να βράζει σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καραβιδομακαρονάδα

Η καραβίδα δε χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά.

Μακαρονάδα με Γεύση από Γεμιστά

Μια μακαρονάδα με τα υλικά των γεμιστών μαγειρεύει την αγαπημένη μας γεύση στο άψε σβήσε.

Βίδες με Κολοκυθάκια και Κρέμα από Ταχίνι

Μια μακαρονάδα που γίνεται στη στιγμή, μοσχοβολάει και έχει μεστή νοστιμιά.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Κριθαράκι με Ντομάτα και Μελιτζάνα Αλλιώς

Μια θεσπέσια συνταγή, που γίνεται στα γρήγορα, με όλα της τα υλικά στο ίδιο σκεύος.

Βίδες με Σπανάκι

Από τις νοστιμότερες και πιο κλασικές συνταγές για μακαρόνια στον φούρνο.

Pasta με Λουκάνικο, στο Χαρτί

Μια υπέροχη μακαρονάδα, με τα πιο απλά υλικά, που μπορείς να την ετοιμάσεις από πριν, καθώς μέσα στο χαρτί διατηρείται ζουμερή έως και τρεις ώρες.

Ένα Διαφορετικό Παστίτσιο, σε Φόρμα

Εντυπωσιακό στην εμφάνιση και ιδανικό για ένα κάλεσμα, ένα διαφορετικό παστίτσιο τυλιγμένο σε μπέικον.

Aγαπημένη Μακαρονόπιτα

Σε ποιο παιδί ή ενήλικα θα αναφέρεις μακαρονόπιτα και δεν θα ενθουσιαστεί;

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.