ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Βίδες στο Κόκκινο του Πάθους, με Παντζάρι

Ακόμα και όσοι δε συμπαθούν το παντζάρι λατρεύουν αυτή την καταπληκτική μακαρονάδα με το εντυπωσιακό, κατακκόκινο χρώμα και τη γήινη, γλυκιά νοστιμιά.

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

Υλικά

¾ από ένα πακέτο βίδες

500 γρ. βρασμένα παντζάρια

2 σκελίδες σκόρδο

3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

80 γρ. φιστίκι Αιγίνης

1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο

χυμό από 1 λεμόνι

5 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γλ. ζάχαρη

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

φρέσκο τυρί κατίκι ή γιαούρτι ή παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους.

Σε μικρό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε τα φιστίκια, ανακατεύοντας συνεχώς.

Τα χοντροσπάμε στο μούλτι.

Στο μούλτι πολτοποιούμε και τα παντζάρια μαζί με το σκόρδο και τα φυλλαράκια του θυμαριού.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το παντζάρι, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε φέρνοτας δυο βόλτες σε δυνατή φωτιά, να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τις βίδες, το τυρί και τον μαϊντανό μαζί με ½ φλιτζ. από το νερό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα.

Σερβίρουμε με το τριμμένο φιστίκι, μπόλικο πιπέρι και όποιο τυρί ή γιαούρτι μάς αρέσει.

Tip

Αν δεν έχετε φρέσκο θυμάρι, βάλτε ξερό. Πολύ του ταιριάζει και το φρέσκο φασκόμηλο. Αν ψήσετε (ακόμα και από την προηγούμενη) τα παντζάρια στον φούρνο, τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο, θα γίνουν πολύ πιο νόστιμα και γλυκά.

Επίσης...

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μελιτζάνα και ελιές.

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μακαρονάδα με Κοτόπουλο και Ντοματένια Κρέμα

Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες: Συνδυάζει το κοτόπουλο και το μπέικον με την πιο βελούδινη κρεμώδη σάλτσα, με γεύση από ντομάτα και σπανάκι.

Παστίτσιο με Κοτόπουλο και Πιπεριές

Πώς θα φτιάξετε παστίτσιο με κοτόπουλο και πιπεριές.

Νιόκι με Ρικότα και Ντομάτα

Νοστιμότατη και πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεσαι καλοκαιρινή pasta.

Μακαρόνια Χοντρά της Γιαγιάς

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα χοντρά μακαρόνια της γιαγιάς.

Μακαρόνια με Βασιλικό, Σουσάμι και Φέτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μακαρόνια με βασιλικό, σουσάμι και φέτα.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Μακαρονάδα με Σάλτσα Καρότου

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα καρότου.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Σπαγγέτι με Μανιτάρια και Γραβιέρα

Η μακαρονάδα με μανιτάρια, με γήινη νοστιμιά που μοσχοβολά δάσος. Γίνεται νοστιμότερη αν βάλουμε διάφορα μανιτάρια: πορτομπέλο, πλευρώτους και λευκά.