ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Βίδες στο Κόκκινο του Πάθους, με Παντζάρι

Ακόμα και όσοι δε συμπαθούν το παντζάρι λατρεύουν αυτή την καταπληκτική μακαρονάδα με το εντυπωσιακό, κατακκόκινο χρώμα και τη γήινη, γλυκιά νοστιμιά.

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

Υλικά

¾ από ένα πακέτο βίδες

500 γρ. βρασμένα παντζάρια

2 σκελίδες σκόρδο

3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

80 γρ. φιστίκι Αιγίνης

1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο

χυμό από 1 λεμόνι

5 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γλ. ζάχαρη

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

φρέσκο τυρί κατίκι ή γιαούρτι ή παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους.

Σε μικρό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε τα φιστίκια, ανακατεύοντας συνεχώς.

Τα χοντροσπάμε στο μούλτι.

Στο μούλτι πολτοποιούμε και τα παντζάρια μαζί με το σκόρδο και τα φυλλαράκια του θυμαριού.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το παντζάρι, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε φέρνοτας δυο βόλτες σε δυνατή φωτιά, να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τις βίδες, το τυρί και τον μαϊντανό μαζί με ½ φλιτζ. από το νερό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα.

Σερβίρουμε με το τριμμένο φιστίκι, μπόλικο πιπέρι και όποιο τυρί ή γιαούρτι μάς αρέσει.

Tip

Αν δεν έχετε φρέσκο θυμάρι, βάλτε ξερό. Πολύ του ταιριάζει και το φρέσκο φασκόμηλο. Αν ψήσετε (ακόμα και από την προηγούμενη) τα παντζάρια στον φούρνο, τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο, θα γίνουν πολύ πιο νόστιμα και γλυκά.

Επίσης...

Κριθαράκι με Ψημένα Κρεατικά

Πώς θα φτιάξετε κριθαράκι με ψημένα κρεατικά.

Μακαρόνια με Λουκάνικα

Η συνταγή για τέλεια μακαρονάδα με λουκάνικα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Υaki Udon Noodles με Κοτόπουλο και Λαχανικά

Η αυθεντική συνταγή για yaki udon noodles με κοτόπουλο και λαχανικά.

Kριθαράκι με Κιμά και Λαχανικά στον Φούρνο

Το κριθαράκι είναι ένα πεντανόστιμο ζυμαρικό, με ελληνική ταυτότητα, που ταιριάζει σε πολλές υπέροχες συνταγές, πέρα από το γιουβέτσι ή το κριθαρότο.

Παστίτσιο με Tόνο

Αν έχεις βαρεθεί το παραδοσιακό παστίτσιο με κρέας, αυτό με τον καπνιστό τόνο είναι μια πιο εύκολη, γρήγορη και φινετσάτη παραλλαγή.

Μακαρονάδα με Γαύρο και Τραγανή Ψίχα Ψωμιού

Στη νότια Ιταλία και στη Σικελία η μακαρονάδα με γαύρο, λευκή ή ντοματένια, είναι τοπική σπεσιαλιτέ, που μαγειρεύεται παντού σχεδόν καθημερινά.

Μανέστρα με Φέτα

Η συνταγή για νόστιμη μανέστρα με φέτα.

Σαλάτα Ζυμαρικών με Ελιές και Λιαστές Ντομάτες

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα ζυμαρικών με ελιές και λιαστές ντομάτες.

Μακαρόνια Λεμονάτα

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα και εύκολα λεμονάτα μακαρόνια.

Ζυμαρικά με Σπανάκι και Φέτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με σπανάκι και φέτα.

Μακαρονάκι Κοφτό με Σπανάκι

Πώς θα φτιάξετε μακαρονάκι κοφτό με σπανάκι.

Πολίτικο Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο πολίτικο μακαρονάκι.