Follow us

Βίδες στο Κόκκινο του Πάθους, με Παντζάρι

Ακόμα και όσοι δε συμπαθούν το παντζάρι λατρεύουν αυτή την καταπληκτική μακαρονάδα με το εντυπωσιακό, κατακκόκινο χρώμα και τη γήινη, γλυκιά νοστιμιά.

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

Υλικά

¾ από ένα πακέτο βίδες

500 γρ. βρασμένα παντζάρια

2 σκελίδες σκόρδο

3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

80 γρ. φιστίκι Αιγίνης

1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο

χυμό από 1 λεμόνι

5 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γλ. ζάχαρη

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

φρέσκο τυρί κατίκι ή γιαούρτι ή παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους.

Σε μικρό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε τα φιστίκια, ανακατεύοντας συνεχώς.

Τα χοντροσπάμε στο μούλτι.

Στο μούλτι πολτοποιούμε και τα παντζάρια μαζί με το σκόρδο και τα φυλλαράκια του θυμαριού.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το παντζάρι, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε φέρνοτας δυο βόλτες σε δυνατή φωτιά, να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τις βίδες, το τυρί και τον μαϊντανό μαζί με ½ φλιτζ. από το νερό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα.

Σερβίρουμε με το τριμμένο φιστίκι, μπόλικο πιπέρι και όποιο τυρί ή γιαούρτι μάς αρέσει.

Tip

Αν δεν έχετε φρέσκο θυμάρι, βάλτε ξερό. Πολύ του ταιριάζει και το φρέσκο φασκόμηλο. Αν ψήσετε (ακόμα και από την προηγούμενη) τα παντζάρια στον φούρνο, τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο, θα γίνουν πολύ πιο νόστιμα και γλυκά.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.