ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Βίδες στο Κόκκινο του Πάθους, με Παντζάρι

Ακόμα και όσοι δε συμπαθούν το παντζάρι λατρεύουν αυτή την καταπληκτική μακαρονάδα με το εντυπωσιακό, κατακκόκινο χρώμα και τη γήινη, γλυκιά νοστιμιά.

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

Υλικά

¾ από ένα πακέτο βίδες

500 γρ. βρασμένα παντζάρια

2 σκελίδες σκόρδο

3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

80 γρ. φιστίκι Αιγίνης

1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο

χυμό από 1 λεμόνι

5 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γλ. ζάχαρη

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

φρέσκο τυρί κατίκι ή γιαούρτι ή παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους.

Σε μικρό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε τα φιστίκια, ανακατεύοντας συνεχώς.

Τα χοντροσπάμε στο μούλτι.

Στο μούλτι πολτοποιούμε και τα παντζάρια μαζί με το σκόρδο και τα φυλλαράκια του θυμαριού.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το παντζάρι, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε φέρνοτας δυο βόλτες σε δυνατή φωτιά, να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τις βίδες, το τυρί και τον μαϊντανό μαζί με ½ φλιτζ. από το νερό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα.

Σερβίρουμε με το τριμμένο φιστίκι, μπόλικο πιπέρι και όποιο τυρί ή γιαούρτι μάς αρέσει.

Tip

Αν δεν έχετε φρέσκο θυμάρι, βάλτε ξερό. Πολύ του ταιριάζει και το φρέσκο φασκόμηλο. Αν ψήσετε (ακόμα και από την προηγούμενη) τα παντζάρια στον φούρνο, τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο, θα γίνουν πολύ πιο νόστιμα και γλυκά.

Επίσης...

Μακαρονάδα με Σάλτσα Καρότου

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα καρότου.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Σπαγγέτι με Μανιτάρια και Γραβιέρα

Η μακαρονάδα με μανιτάρια, με γήινη νοστιμιά που μοσχοβολά δάσος. Γίνεται νοστιμότερη αν βάλουμε διάφορα μανιτάρια: πορτομπέλο, πλευρώτους και λευκά.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.

Παστίτσιο με Κοτόπουλο και Πιπεριές

Πώς θα φτιάξετε παστίτσιο με κοτόπουλο και πιπεριές.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Μακαρονάδα με Μελιτζάνες

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με μελιτζάνες.

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μελιτζάνα και ελιές.

Μακαρονάδα με Σκόρδο και Μανιτάρια

Η συνταγή για μακαρονάδα με σκόρδο και μανιτάρια.

Μακαρονάδα με Φέτα και Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε μία μακαρονάδα με φέτα και ντομάτα.

Μακαρονάκι Φούρνου με Μελιτζάνες

Πώς θα φτιάξετε μακαρονάκι φούρνου με μελιτζάνες.