ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πιπεριές Γεμιστές με Λαζάνια

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες πιπεριές γεμιστές με λαζάνια.

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΛΑΖΑΝΙΑ

Υλικά

500 γρ. λαζάνια

8 μέτριες πράσινες πιπεριές

3 σκελίδες σκόρδου

1/2 κιλό ώριμες ντομάτες

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

λίγο σέλινο

1 καρότο

2 φύλλα δάφνης

1 μικρό φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

φρέσκο βασιλικό (10-12 φύλλα)

3 κ.σ. τυρί τριμμένο

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πιπεριές. Κόβουμε το καπάκι κοντά στο κοτσάνι.

Αφαιρούμε τους σπόρους εσωτερικά, όπως και τα λευκά στηρίγματά τους.

Δένουμε σφιχτά σε ματσάκι το σέλινο, το καρότο και τη δάφνη και το βάζουμε σε τηγάνι με το λάδι και τις δύο από τις σκελίδες του σκόρδου.

Προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες από το τρυπητό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.

Ψιλοκόβουμε τη μία σκελίδα σκόρδου, την ανακατεύουμε με την τριμμένη φρυγανιά, το τριμμένο τυρί, το βασιλικό κομμένα σε πολύ μικρά κομματάκια, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

Βράζουμε τα λαζάνια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.

Και τα βγάζουμε σε πυρέξ χρησιμοποιώντας τρυπητές κουτάλες, για να μην στραγγίξουν και στεγνώσουν.

Θέλουμε να κρατήσουν όσο περισσότερο από το νερό του βρασμού τους γίνεται.

Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά αρχικά με το μείγμα της φρυγανιάς/τριμμένου τυριού, Και κατόπιν με τη σάλτσα ντομάτας και με λίγο ελαιόλαδο.

Γεμίζουμε τις πιπεριές που τις τοποθετούμε σε καλά λαδωμένο ταψάκι.

Πασπαλίζουμε με λίγη επιπλέον τριμμένη φρυγανιά, λίγο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 της ώρας (ανάλογα το φούρνο).

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για ένα λεπτό και σερβίρουμε.

Επίσης...

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μελιτζάνα και ελιές.

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μακαρονάδα με Κοτόπουλο και Ντοματένια Κρέμα

Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες: Συνδυάζει το κοτόπουλο και το μπέικον με την πιο βελούδινη κρεμώδη σάλτσα, με γεύση από ντομάτα και σπανάκι.

Παστίτσιο με Κοτόπουλο και Πιπεριές

Πώς θα φτιάξετε παστίτσιο με κοτόπουλο και πιπεριές.

Νιόκι με Ρικότα και Ντομάτα

Νοστιμότατη και πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεσαι καλοκαιρινή pasta.

Μακαρόνια Χοντρά της Γιαγιάς

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα χοντρά μακαρόνια της γιαγιάς.

Μακαρόνια με Βασιλικό, Σουσάμι και Φέτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μακαρόνια με βασιλικό, σουσάμι και φέτα.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Μακαρονάδα με Σάλτσα Καρότου

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα καρότου.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Σπαγγέτι με Μανιτάρια και Γραβιέρα

Η μακαρονάδα με μανιτάρια, με γήινη νοστιμιά που μοσχοβολά δάσος. Γίνεται νοστιμότερη αν βάλουμε διάφορα μανιτάρια: πορτομπέλο, πλευρώτους και λευκά.