X

Σουφλέ με Χοντρό Μακαρόνι

Χορταστικό φαγητό, ιδανικό για την κάθε μέρα, αλλά και για καλέσματα, φτιαγμένο από όσα δεν θα μισήσουμε ποτέ.

Υλικά

½ πακέτο φύλλο κρούστας

¾ από ένα πακέτο χοντρό μακαρόνι για παστίτσιο

3 αβγά

1 συσκευασία φρέσκο τυρί κρέμα χωρίς συντηρητικά

1 πακέτο τριμμένη μοτσαρέλα

1½ φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή οποιοδήποτε κίτρινο πικάντικο τυρί

¾ από ένα πακέτο βούτυρο αγελάδος, λιωμένο

αλάτι, πιπέρι

τυρί τριμμένο για την κρούστα

Εκτέλεση

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια πολύ al dente (ίσα ίσα να δαγκώνονται) και τα στραγγίζουμε.

Σε μια μεγάλη λεκάνη χτυπάμε ελαφρά τα αβγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα.

Χτυπάμε με τον αβγδοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, τη μοτσαρέλα και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, αυτή τη φορά με πιρούνι. Ρίχνουμε στο μίγμα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βουτυρώνουμε ένα μέτριο, κατά προτίμηση αλουμινένιο ταψί (γιατί ψήνει καλύτερα) και στρώνουμε το πρώτο φύλλο, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν.

Βουτυρώνουμε.

Συνεχίζουμε με φύλλο και βουτύρωμα μέχρι να τελειώσει το μισό πακέτο.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα τυριών και μακαρονιών και το στρώνουμε με πιρούνι.

Τυλίγουμε τα φύλλα που προεξέχουν σε ένα ωραίο γείσο και το βουτυρώνουμε γενναιόδωρα.

Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία το φύλλο.

Tip

Μπορείτε να προσθέσετε και φέτα χοντροσπασμένη. Γενικά, βάλτε όποια τυριά σάς αρέσουν, αλλά σε ισορροπία: πικάντικα, με γεύση, αλλά και μαλακά, γλυκά, που λιώνουν μαστιχωτά.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.

Ομελέτα με Κορν Μπιφ

Πώς θα φτιάξεις ομελέτα με κορν μπιφ.