ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το Mac n’ Cheese του Βασίλη Σπόρου

Έχουμε τη συνταγή για μία από τις πιο διαολεμένα νόστιμες επιλογές της εστιατορικής Αθήνας, που σερβίρεται στο Po' Boys.

ΤΟ MAC N' CHEESE ΤΟΥ PO BOYS

Macaroni and cheese. Eν συντομία mac ’n’ cheese. Tο ενδεχομένως απόλυτο comfort food της αμερικανικής καθημερινότητας και μάλλον το πιο "ό,τι-λέει-το-όνομά-του" πιάτο που φτιάχτηκε ποτέ. Παίζει ως side dish, παίζει και ως κυρίως. Είναι οικείο, τόσο όσον αφορά το όνομα όσο και τη γεύση του. Από εκείνα τα διαολεμένα φαγητά που αν φτιαχτούν σωστά δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσεις να τρως, σε βαθμό σχεδόν εθιστικό. Ξέρεις, από αυτά που ξεκινάς για μία-δύο πιρουνιές και καταλήγεις να μην μπορείς να πάρεις ανάσα.

Για κάποιο περίεργο λόγο, στη γαστρονομική Αθήνα δεν είχε μέχρι τώρα το πεδίο δράσης που του αναλογούσε, με ελάχιστους να το τολμούν και ακόμη πιο λίγους να το φτιάχνουν ιδανικά. Ευτυχώς, μία από τις κορυφαίες εκδοχές του –αν όχι την καλύτερη που έγινε ποτέ– μπορείς να τη δοκιμάσεις στο Po’ Boys, στου Ψυρρή. Εκεί, όπου ο Βασίλης Σπόρος παρουσιάζει ένα μενού γεμάτο πιάτα που σε ταξιδεύουν γευστικά στη Νέα Ορλεάνη και στα ξακουστά μπάρμπεκιού της. Το Po’ mac ’n’ cheese είναι αυτό που εύκολα οι συντηρητικοί του φαγητού θα αποκαλούσαν "ένοχη απόλαυση" και όλοι οι υπόλοιποι από εμάς "έπος". Τσένταρ, παρμεζάνα, grana Padano, ελάχιστο blue cheese και κρέμα γάλακτος σκεπάζουν απολαυστικά τα ζυμαρικά (κοραλάκι). Όλα, μπαίνουν τελικά στο φούρνο όπου τα τυριά λιώνουν και γκρατινάρονται. Η συνταγή δημοσιεύτηκε αρχικά στο περιοδικό Esquire.

Υλικά

110 γρ. ζυμαρικά κοραλάκι

30 γρ. πέστο λιαστής τομάτας (φτιάχνεται εύκολα με 20 γρ. λιαστή ντομάτα. 5 ml ελαιόλαδο, 2 γρ. ψιλό αλάτι και 3 γρ. ζάχαρη)

150 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. τσένταρ τριμμένο

80 γρ. grana Padano τριμμένη

10 γρ. blue cheese

αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζεις το κοραλάκι σε καλά αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερα από τις οδηγίες του πακέτου και σουρώνεις.

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, τα 4/5 του τσένταρ, τα 3/4 της grana και όλο το blue cheese μαζί με το πέστο λιαστής τομάτας.

Σιγοβράζεις και προσαρμόζεις τη γεύση με την προσθήκη αλατιού και μαύρου πιπεριού.

Μόλις λιώσουν καλά τα τυριά, προσθέτεις το κοραλάκι και ανακατεύεις μέχρι να αρχίσει να δέσει το μείγμα.

Επίσης...

Μακαρόνια με Βασιλικό, Σουσάμι και Φέτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μακαρόνια με βασιλικό, σουσάμι και φέτα.

Ζυμαρικά με Σάλτσα Φέτας

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με σάλτσα φέτας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Βίδες με Ανθότυρο

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα ζυμαρικά-βίδες με ανθότυρο.

Μακαρονάκι στο Φούρνο με Μελιτζάνες

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο μακαρονάκι με μελιτζάνες στο φούρνο.

Μακαρονάκια με Λαχανικά στο Φούρνο

Η πιο νόστιμη συνταγή για μακαρονάκια με λαχανικά στο φούρνο.

Γευστικά Ζυμαρικά

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα ζυμαρικά.

Ζυμαρικά με Καβουρδισμένο Κεφαλοτύρι

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με καβουρδισμένο κεφαλοτύρι.

Pasta με Καπνιστό Χέλι του Βασίλη Ακρίβου

Ο σεφ υπογράφει τρεις καταξιωμένες θαλασσοφαγίες: Ψάριστον, Αιόλου 68 και Salty Bone στη Σαντορίνη, όπως επίσης και μία ψαγμένη κρεατοφαγία το Γίδι.

Χυλοπίτες Φούρνου με Τυρί

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες χυλοπίτες φούρνου με τυρί.

Σαλάτα με Ζυμαρικά και Φέτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σαλάτα με ζυμαρικά και φέτα.

Μπουκατίνι α λα Αματριτσιάνα

Μία από τις πιο απλές, εύκολες και νόστιμες συνταγές που θα συναντήσεις στην ιταλική κουζίνα.

Κοτόπουλο με Κους Κους

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο κοτόπουλο με κους κους.