ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του θυμίζει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στη χειμωνιάτικη καταπράσινη εξοχή και η όλη συνταγή μας θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΕΝΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Υλικά

¾ του πακέτου ριγκατόνι

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

500 γρ. φρέσκο σπανάκι χοντροκομμένο

1 κρεμμύδι σε φέτες

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, μαζί με το πράσινο μέρος

1 μάτσο σέσκουλα χοντροκομμένα

1 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένες

1 πράσο σε ροδέλες

1 ματσάκι άνηθο

1 ματσάκι μαϊντανό

1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα

1 φλιτζ. φέτα χοντροσπασμένη

φρυγανιά τριμμένη και κίτρινο τριμμένο τυρί για την κρούστα

αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

5 κ.σ. ελαιόλαδο

4 κ.σ. αλεύρι

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 φλιτζ. ζεστό νερό

½ φλιτζ. χυμό λεμονιού

250 γρ. γιαούρτι πρόβειο ή στραγγιστό

Εκτέλεση

Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ριγκατόνι, προσέχοντας να μη μαλακώσουν εντελώς (θα συνεχίσουν το μαγείρεμά τους στον φούρνο). Τα στραγγίζουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Προσθέτουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα χόρτα να πιουν το ζουμί τους και να μαραθούν.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τις καυκαλήθρες, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα μυρώνια. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.

Για την κρέμα, σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο με το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.

Ρίχνουμε το νερό και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει το μείγμα, και μόλις πήξει λίγο και γίνει λείο προσθέτουμε το σκόρδο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Σε ένα μέτριο ταψί ρίχνουμε τα ριγκατόνι και τα ανακατεύουμε καλά με το μίγμα των χόρτων. Ισιώνουμε την επιφάνεια και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα την μπεσαμέλ.

Πασπαλίζουμε με φρυγανιά και τυρί και ψήνουμε για 50', μέχρι να ροδίσει ωραία το παστίτσιο.

Tip

Αντί για ριγκατόνι, βάλτε πένες ή ακόμα και λαζάνια. Βάλτε όποια χόρτα σάς αρέσουν και ό,τι έχετε, ακόμα και ζωχούς ή άγρια χόρτα βρασμένα από την προηγούμενη ή ψιλοκομμένες αγκινάρες και φρέσκα κουκιά.

Επίσης...

Μακαρόνια με Βασιλικό, Σουσάμι και Φέτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μακαρόνια με βασιλικό, σουσάμι και φέτα.

Ζυμαρικά με Σάλτσα Φέτας

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με σάλτσα φέτας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Βίδες με Ανθότυρο

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα ζυμαρικά-βίδες με ανθότυρο.

Μακαρονάκι στο Φούρνο με Μελιτζάνες

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο μακαρονάκι με μελιτζάνες στο φούρνο.

Μακαρονάκια με Λαχανικά στο Φούρνο

Η πιο νόστιμη συνταγή για μακαρονάκια με λαχανικά στο φούρνο.

Γευστικά Ζυμαρικά

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα ζυμαρικά.

Ζυμαρικά με Καβουρδισμένο Κεφαλοτύρι

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με καβουρδισμένο κεφαλοτύρι.

Pasta με Καπνιστό Χέλι του Βασίλη Ακρίβου

Ο σεφ υπογράφει τρεις καταξιωμένες θαλασσοφαγίες: Ψάριστον, Αιόλου 68 και Salty Bone στη Σαντορίνη, όπως επίσης και μία ψαγμένη κρεατοφαγία το Γίδι.

Χυλοπίτες Φούρνου με Τυρί

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες χυλοπίτες φούρνου με τυρί.

Σαλάτα με Ζυμαρικά και Φέτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σαλάτα με ζυμαρικά και φέτα.

Μπουκατίνι α λα Αματριτσιάνα

Μία από τις πιο απλές, εύκολες και νόστιμες συνταγές που θα συναντήσεις στην ιταλική κουζίνα.

Κοτόπουλο με Κους Κους

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο κοτόπουλο με κους κους.