ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΕΝΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Υλικά

¾ του πακέτου ριγκατόνι

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

500 γρ. φρέσκο σπανάκι χοντροκομμένο

1 κρεμμύδι σε φέτες

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, μαζί με το πράσινο μέρος

1 μάτσο σέσκουλα χοντροκομμένα

1 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένες

1 πράσο σε ροδέλες

1 ματσάκι άνηθο

1 ματσάκι μαϊντανό

1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα

1 φλιτζ. φέτα χοντροσπασμένη

φρυγανιά τριμμένη και κίτρινο τριμμένο τυρί για την κρούστα

αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

5 κ.σ. ελαιόλαδο

4 κ.σ. αλεύρι

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 φλιτζ. ζεστό νερό

½ φλιτζ. χυμό λεμονιού

250 γρ. γιαούρτι πρόβειο ή στραγγιστό

Εκτέλεση

Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ριγκατόνι, προσέχοντας να μη μαλακώσουν εντελώς (θα συνεχίσουν το μαγείρεμά τους στον φούρνο). Τα στραγγίζουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Προσθέτουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα χόρτα να πιουν το ζουμί τους και να μαραθούν.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τις καυκαλήθρες, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα μυρώνια. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.

Για την κρέμα, σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο με το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.

Ρίχνουμε το νερό και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει το μείγμα, και μόλις πήξει λίγο και γίνει λείο προσθέτουμε το σκόρδο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Σε ένα μέτριο ταψί ρίχνουμε τα ριγκατόνι και τα ανακατεύουμε καλά με το μίγμα των χόρτων. Ισιώνουμε την επιφάνεια και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα την μπεσαμέλ.

Πασπαλίζουμε με φρυγανιά και τυρί και ψήνουμε για 50', μέχρι να ροδίσει ωραία το παστίτσιο.

Tip

Αντί για ριγκατόνι, βάλτε πένες ή ακόμα και λαζάνια. Βάλτε όποια χόρτα σάς αρέσουν και ό,τι έχετε, ακόμα και ζωχούς ή άγρια χόρτα βρασμένα από την προηγούμενη ή ψιλοκομμένες αγκινάρες και φρέσκα κουκιά.

Επίσης...

Σαλάτα Ζυμαρικών με Ελιές και Λιαστές Ντομάτες

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα ζυμαρικών με ελιές και λιαστές ντομάτες.

Μακαρόνια με Κιμά

Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για τα κλασικά μακαρόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λιγκουίνι με Μελάνι Σουπιάς και Θαλασσινά

Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και θαλασσινά.

Ελαφρύ Παστίτσιο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και ελαφρύ παστίτσιο.

Γαριδομακαρονάδα

Η συνταγή για την πιο εύκολη καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Λαζάνια με Γιαούρτι και Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λαζάνια με γιαούρτι και μελιτζάνες.

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μελιτζάνα και ελιές.

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Μακαρονάδα με Κοτόπουλο και Ντοματένια Κρέμα

Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες: Συνδυάζει το κοτόπουλο και το μπέικον με την πιο βελούδινη κρεμώδη σάλτσα, με γεύση από ντομάτα και σπανάκι.

Παστίτσιο με Κοτόπουλο και Πιπεριές

Πώς θα φτιάξετε παστίτσιο με κοτόπουλο και πιπεριές.

Νιόκι με Ρικότα και Ντομάτα

Νοστιμότατη και πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεσαι καλοκαιρινή pasta.