Follow us

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΕΝΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Υλικά

¾ του πακέτου ριγκατόνι

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

500 γρ. φρέσκο σπανάκι χοντροκομμένο

1 κρεμμύδι σε φέτες

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, μαζί με το πράσινο μέρος

1 μάτσο σέσκουλα χοντροκομμένα

1 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένες

1 πράσο σε ροδέλες

1 ματσάκι άνηθο

1 ματσάκι μαϊντανό

1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα

1 φλιτζ. φέτα χοντροσπασμένη

φρυγανιά τριμμένη και κίτρινο τριμμένο τυρί για την κρούστα

αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

5 κ.σ. ελαιόλαδο

4 κ.σ. αλεύρι

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 φλιτζ. ζεστό νερό

½ φλιτζ. χυμό λεμονιού

250 γρ. γιαούρτι πρόβειο ή στραγγιστό

Εκτέλεση

Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ριγκατόνι, προσέχοντας να μη μαλακώσουν εντελώς (θα συνεχίσουν το μαγείρεμά τους στον φούρνο). Τα στραγγίζουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Προσθέτουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα χόρτα να πιουν το ζουμί τους και να μαραθούν.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τις καυκαλήθρες, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα μυρώνια. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.

Για την κρέμα, σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο με το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.

Ρίχνουμε το νερό και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει το μείγμα, και μόλις πήξει λίγο και γίνει λείο προσθέτουμε το σκόρδο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Σε ένα μέτριο ταψί ρίχνουμε τα ριγκατόνι και τα ανακατεύουμε καλά με το μίγμα των χόρτων. Ισιώνουμε την επιφάνεια και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα την μπεσαμέλ.

Πασπαλίζουμε με φρυγανιά και τυρί και ψήνουμε για 50', μέχρι να ροδίσει ωραία το παστίτσιο.

Tip

Αντί για ριγκατόνι, βάλτε πένες ή ακόμα και λαζάνια. Βάλτε όποια χόρτα σάς αρέσουν και ό,τι έχετε, ακόμα και ζωχούς ή άγρια χόρτα βρασμένα από την προηγούμενη ή ψιλοκομμένες αγκινάρες και φρέσκα κουκιά.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.