ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΕΝΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Υλικά

¾ του πακέτου ριγκατόνι

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

500 γρ. φρέσκο σπανάκι χοντροκομμένο

1 κρεμμύδι σε φέτες

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, μαζί με το πράσινο μέρος

1 μάτσο σέσκουλα χοντροκομμένα

1 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένες

1 πράσο σε ροδέλες

1 ματσάκι άνηθο

1 ματσάκι μαϊντανό

1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα

1 φλιτζ. φέτα χοντροσπασμένη

φρυγανιά τριμμένη και κίτρινο τριμμένο τυρί για την κρούστα

αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

5 κ.σ. ελαιόλαδο

4 κ.σ. αλεύρι

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 φλιτζ. ζεστό νερό

½ φλιτζ. χυμό λεμονιού

250 γρ. γιαούρτι πρόβειο ή στραγγιστό

Εκτέλεση

Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ριγκατόνι, προσέχοντας να μη μαλακώσουν εντελώς (θα συνεχίσουν το μαγείρεμά τους στον φούρνο). Τα στραγγίζουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Προσθέτουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα χόρτα να πιουν το ζουμί τους και να μαραθούν.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τις καυκαλήθρες, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα μυρώνια. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.

Για την κρέμα, σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο με το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.

Ρίχνουμε το νερό και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει το μείγμα, και μόλις πήξει λίγο και γίνει λείο προσθέτουμε το σκόρδο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Σε ένα μέτριο ταψί ρίχνουμε τα ριγκατόνι και τα ανακατεύουμε καλά με το μίγμα των χόρτων. Ισιώνουμε την επιφάνεια και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα την μπεσαμέλ.

Πασπαλίζουμε με φρυγανιά και τυρί και ψήνουμε για 50', μέχρι να ροδίσει ωραία το παστίτσιο.

Tip

Αντί για ριγκατόνι, βάλτε πένες ή ακόμα και λαζάνια. Βάλτε όποια χόρτα σάς αρέσουν και ό,τι έχετε, ακόμα και ζωχούς ή άγρια χόρτα βρασμένα από την προηγούμενη ή ψιλοκομμένες αγκινάρες και φρέσκα κουκιά.

Επίσης...

Μακαρόνια Χοντρά της Γιαγιάς

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα χοντρά μακαρόνια της γιαγιάς.

Μακαρόνια με Βασιλικό, Σουσάμι και Φέτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μακαρόνια με βασιλικό, σουσάμι και φέτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μακαρονάδα με Σάλτσα Καρότου

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα καρότου.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Σπαγγέτι με Μανιτάρια και Γραβιέρα

Η μακαρονάδα με μανιτάρια, με γήινη νοστιμιά που μοσχοβολά δάσος. Γίνεται νοστιμότερη αν βάλουμε διάφορα μανιτάρια: πορτομπέλο, πλευρώτους και λευκά.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Μακαρονάδα με Μελιτζάνες

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με μελιτζάνες.

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μελιτζάνα και ελιές.

Μακαρονάδα με Σκόρδο και Μανιτάρια

Η συνταγή για μακαρονάδα με σκόρδο και μανιτάρια.

Μακαρονάδα με Φέτα και Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε μία μακαρονάδα με φέτα και ντομάτα.