ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μακαρονάδα με Γαύρο και Τραγανή Ψίχα Ψωμιού

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΓΑΥΡΟ

Υλικά

500 γρ. φρέσκο γαύρο

2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες

1 μικρό ποτηράκι λευκό κρασί

1½ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

350 γρ. λιγκουίνι ή σπαγκέτι

Εκτέλεση

Τρίβουμε το ψωμί στο μούλτι.

Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά το τριμμένο ψωμί μέχρι να γίνει τραγανό. Όταν αρχίσει να ροδίζει, ρίχνουμε και τις 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ½ φλιτζ. ελαιόλαδο, το υπόλοιπο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε γρήγορα και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ντομάτα. Σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για 15'.

Καθαρίζουμε τον γαύρο και τον φιλετάρουμε.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τον γαύρο, αλατισμένο, μέχρι να μαγειρευτεί: δεν θέλει πάνω από 2'.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε γρήγορα και με το λίγο νεράκι που θα κρατήσουν τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τον γαύρο και τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε γρήγορα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Το τηγανητό τρίμμα ψωμιού κάνει ένα περίεργο εφέ στη μακαρονάδα: νομίζεις ότι τρως τριμμένο τυρί.

Tip

Προτιμήστε για τη σάλτσα πομοντόρια τώρα που είναι η εποχή τους. Η ίδια συνταγή γίνεται και με σαρδέλες, αλλά και φρέσκο τόνο ή ξιφία σε μπουκιές.

Επίσης...

Σπαγγέτι με Μελάνι από Καλαμάρι

Η συνταγή του σεφ Γιάννη Μανίκη για μία υπέροχη μακαρονάδα με μελάνι από καλαμάρι.

Υaki Udon Noodles με Κοτόπουλο και Λαχανικά

Η αυθεντική συνταγή για yaki udon noodles με κοτόπουλο και λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μακαρόνια Λεμονάτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα και εύκολα λεμονάτα μακαρόνια.

Κοφτό Μακαρονάκι στο Φούρνο

Η συνταγή για νόστιμο κοφτό μακαρονάκι στο φούρνο.

Μακαρόνια Λαδερά με Λαχανικά

Η συνταγή για μακαρόνια λαδερά με λαχανικά.

Νιόκι με Ρικότα και Ντομάτα

Νοστιμότατη και πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεσαι καλοκαιρινή pasta.

Μπουκατίνι α λα Αματριτσιάνα

Μία από τις πιο απλές, εύκολες και νόστιμες συνταγές που θα συναντήσεις στην ιταλική κουζίνα.

Pho

Μία εξαιρετικά απλή και νόστιμη συνταγή για την εθνική σούπα του Βιετνάμ, απευθείας από τους πάγκους του Ανόι και της Χο Τσι Μινχ.

Σπαγγέτι Μπολονέζ του Quentin Tarantino

Ποιος δεν θα ήθελε μερικούς αιματοβαμμένους κεφτέδες με μακαρόνια στο πιάτο του;

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Κριθαρότο με Αρακά και Απάκι

Το απάκι και το σύγκλινο είναι δυο εξαιρετικά ελληνικά αλλαντικά, που χάρη στο κάπνισμα και στα βότανα με τα οποία αρωματίζονται δίνουν έντονη νοστιμιά στη μαγειρική.

Μακαρονάδα με Κοτόπουλο και Ντοματένια Κρέμα

Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες: Συνδυάζει το κοτόπουλο και το μπέικον με την πιο βελούδινη κρεμώδη σάλτσα, με γεύση από ντομάτα και σπανάκι.