ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μακαρονάδα με Γαύρο και Τραγανή Ψίχα Ψωμιού

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΓΑΥΡΟ

Υλικά

500 γρ. φρέσκο γαύρο

2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες

1 μικρό ποτηράκι λευκό κρασί

1½ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

350 γρ. λιγκουίνι ή σπαγκέτι

Εκτέλεση

Τρίβουμε το ψωμί στο μούλτι.

Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά το τριμμένο ψωμί μέχρι να γίνει τραγανό. Όταν αρχίσει να ροδίζει, ρίχνουμε και τις 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ½ φλιτζ. ελαιόλαδο, το υπόλοιπο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε γρήγορα και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ντομάτα. Σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για 15'.

Καθαρίζουμε τον γαύρο και τον φιλετάρουμε.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τον γαύρο, αλατισμένο, μέχρι να μαγειρευτεί: δεν θέλει πάνω από 2'.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε γρήγορα και με το λίγο νεράκι που θα κρατήσουν τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τον γαύρο και τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε γρήγορα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Το τηγανητό τρίμμα ψωμιού κάνει ένα περίεργο εφέ στη μακαρονάδα: νομίζεις ότι τρως τριμμένο τυρί.

Tip

Προτιμήστε για τη σάλτσα πομοντόρια τώρα που είναι η εποχή τους. Η ίδια συνταγή γίνεται και με σαρδέλες, αλλά και φρέσκο τόνο ή ξιφία σε μπουκιές.

Επίσης...

Νιόκι με Ρικότα και Ντομάτα

Νοστιμότατη και πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεσαι καλοκαιρινή pasta.

Μακαρόνια Χοντρά της Γιαγιάς

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα χοντρά μακαρόνια της γιαγιάς.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μακαρόνια με Βασιλικό, Σουσάμι και Φέτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μακαρόνια με βασιλικό, σουσάμι και φέτα.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Μακαρονάδα με Σάλτσα Καρότου

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα καρότου.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Σπαγγέτι με Μανιτάρια και Γραβιέρα

Η μακαρονάδα με μανιτάρια, με γήινη νοστιμιά που μοσχοβολά δάσος. Γίνεται νοστιμότερη αν βάλουμε διάφορα μανιτάρια: πορτομπέλο, πλευρώτους και λευκά.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Μακαρονάδα με Μελιτζάνες

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με μελιτζάνες.

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μελιτζάνα και ελιές.