ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ασιατική Σαλάτα με Ρύζι και Τζίντζερ

ΣΑΛΑΤΑ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΚΑΣΙΟΥΣ

Υλικά

2 μπολ μαγειρεμένο ρύζι μπασμάτι

5 κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε διαγώνια κομμάτια

3 καρότα κομμένα στον τρίφτη

150 γρ. ψιλοκομμένο άϊσμπεργκ

100 γρ. καβουρδισμένα κάσιους

2 φύλλα καφίρ λάιμ

50 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο κορίανδρο

1 κουταλιά σούπας μαύρο σουσάμι

2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

Για το dressing

2 κουταλιές σούπας φυστικέλαιο

2 κουταλιές σούπας χυμό λάϊμ

2 κουταλιές σούπας σάλτσα ψαριού

50γρ. ζάχαρη λιωμένη

1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ

τσίλι σε σκόνη

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Για κάθε κούπα μπασμάτι, υπολογίζουμε 2 κούπες νερό.

Βράζουμε το νερό, ρίχνουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το νερό να απορροφηθεί από το ρύζι τελείως.

Σε ένα μπολ σαλάτας βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας κι ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του dressing κι ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το dressing στη σαλάτα κι ανακατεύουμε καλά.

Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.