Follow us

Πιλάφι με Μανιτάρια και Ρεβίθια

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

500 γρ. ρύζι μπασμάτι

500 γρ. φρέσκα μανιτάρια

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

100 γρ. βούτυρο

2 τριμμένα καρότα

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου

200 γρ. βρασμένα ρεβίθια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι, τα καρότα και το πράσο και μετά προσθέστε τα μανιτάρια.

Αφήστε για λίγα λεπτά, ρίξτε το ρύζι και ύστερα από 2'-3' ρίξτε τον ζωμό.

Αλατοπιπερώστε, προσθέστε και τα βρασμένα ρεβίθια και αφήστε σε μέτρια φωτιά για 15' περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να στεγνώσει το ρύζι.

Tip

Σερβίρετε αυτό το πιλάφι με ψητό αρνάκι ή ψητό κοτόπουλο.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.