ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρυζοσαλάτα με Τόνο, Πιπεριές και Ελιές

ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

Υλικά

250 γρ. ρύζι μακρύκοκκο

400 γρ. στραγγισμένο φιλέτο τόνου από κονσέρβα σε νερό ή λάδι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 πράσινη & 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένες

12 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες

1 ντομάτα ψιλοκομμένη

λίγο ελαιόλαδο για το ρύζι

αλάτι

Για το ντρέσινγκ

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξίδι

1 κ.σ. μουστάρδα

αλάτι

Εκτέλεση

Βάλτε στην κατσαρόλα 750 ml νερό και όταν βράσει αλατίστε και ρίξτε το ρύζι.

Βράστε το για 15', ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στραγγίξτε το και, χωρίς να το ξεπλύνετε, ραντίστε το με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφήστε το να στραγγίξει κι άλλο και να κρυώσει.

Βάλτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα.

Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ το ρύζι, τον τόνο, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, τις ελιές, τον μαϊντανό, περιχύστε με το ντρέσινγκ, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Τip

Βάλτε στην κατσαρόλα 750 ml νερό και όταν βράσει αλατίστε και ρίξτε το ρύζι.

Βράστε το για 15', ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στραγγίξτε το και, χωρίς να το ξεπλύνετε, ραντίστε το με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφήστε το να στραγγίξει κι άλλο και να κρυώσει.

Βάλτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα.

Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ το ρύζι, τον τόνο, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, τις ελιές, τον μαϊντανό, περιχύστε με το ντρέσινγκ, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Τip

Το ρύζι parboiled έχει την ιδανική υφή ώστε να κρατάει το σχήμα του και να μη λιώνει με το ντρέσινγκ.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.