ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρυζοσαλάτα με Τόνο, Πιπεριές και Ελιές

ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

Υλικά

250 γρ. ρύζι μακρύκοκκο

400 γρ. στραγγισμένο φιλέτο τόνου από κονσέρβα σε νερό ή λάδι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 πράσινη & 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένες

12 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες

1 ντομάτα ψιλοκομμένη

λίγο ελαιόλαδο για το ρύζι

αλάτι

Για το ντρέσινγκ

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξίδι

1 κ.σ. μουστάρδα

αλάτι

Εκτέλεση

Βάλτε στην κατσαρόλα 750 ml νερό και όταν βράσει αλατίστε και ρίξτε το ρύζι.

Βράστε το για 15', ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στραγγίξτε το και, χωρίς να το ξεπλύνετε, ραντίστε το με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφήστε το να στραγγίξει κι άλλο και να κρυώσει.

Βάλτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα.

Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ το ρύζι, τον τόνο, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, τις ελιές, τον μαϊντανό, περιχύστε με το ντρέσινγκ, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Τip

Βάλτε στην κατσαρόλα 750 ml νερό και όταν βράσει αλατίστε και ρίξτε το ρύζι.

Βράστε το για 15', ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στραγγίξτε το και, χωρίς να το ξεπλύνετε, ραντίστε το με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφήστε το να στραγγίξει κι άλλο και να κρυώσει.

Βάλτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα.

Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ το ρύζι, τον τόνο, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, τις ελιές, τον μαϊντανό, περιχύστε με το ντρέσινγκ, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Τip

Το ρύζι parboiled έχει την ιδανική υφή ώστε να κρατάει το σχήμα του και να μη λιώνει με το ντρέσινγκ.

Επίσης...

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Αρακάς Λαδερός Κοκκινιστός

Πώς θα φτιάξετε τον νοστιμότερο λαδερό κοκκινιστό αρακά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σαλάτα με Καρπούζι και Ντομάτα

Η συνταγή για την τέλεια σαλάτα με καρπούζι και ντομάτα.

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Αυθεντική Panzanella

Πώς θα φτιάξεις την κλασική ιταλική σαλάτα με ντομάτες και ψωμί.

Μουσακάς με Φασόλια Γίγαντες

Οι γίγαντες στο φούρνο είναι ένα εύκολο όσπριο, που το αγαπούν ακόμα και όσοι δεν τρελαίνονται γι' αυτά. Όταν συνδυάζονται με κιμά, σε ένα πρωτότυπο και νοστιμότατο παστίτσιο, τους λατρεύεις.

Τάρτα Αρωματισμένη με Φρέσκο Βασιλικό

Η συνταγή για μία θαυμάσια τάρτα αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό.

Σαλάτα με Αγγούρι και Φασόλια

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με αγγούρι και φασόλια.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πίτσα με Βασιλικό και Λαχανικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτσα με βασιλικό και λαχανικά.

Ασιατική Σαλάτα με Ρύζι και Τζίντζερ

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη ασιατική σαλάτα με ρύζι και τζίντζερ.

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.