ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

ΣΑΛΑΤΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ

Υλικά

12 μεγάλες γαρίδες

2 ώριμα αβοκάντο

1 κόκκινη πιπεριά

1 ώριμο μάνγκο

1 αγγούρι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

3 κ.σ. χυμό λάιμ

ξύσμα από 1 λάιμ

3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο

ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα αβοκάντο και κόψτε τα σε μικρούς κύβους. Βάλτε τα σε ένα μπολ και ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο. Καθαρίστε την πιπεριά από το κοτσανάκι και τους σπόρους και ψιλοκόψτε την. Ψιλοκόψτε το αγγούρι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Καθαρίστε το μάνγκο και κόψτε το σε μικρότερα κομμάτια.

Βάλτε όλα τα κομμένα λαχανικά και φρούτα στο μπολ με το αβοκάντο, ρίξτε το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, τον φρέσκο κόλιαντρο, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, αλατίστε και ανακατέψτε.

Καθαρίστε τις γαρίδες βγάζοντας το κέλυφος, αλείψτε τις με ελαιόλαδο και ψήστε τις σε αντικολλητική σχάρα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά. Αλατίστε τις αφού ψηθούν.

Μοιράστε τη σαλάτα σε πιάτα, βάλτε τις γαρίδες επάνω στα σαλατικά και σερβίρετε.

Tip

Διατηρήστε το κομμένο αβοκάντο με το κουκούτσι του και αλείψτε την κομμένη σάρκα του με ελαιόλαδο, για να μη μαυρίσει γρήγορα.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Αλμυρό Κέικ με Σπανάκι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ με σπανάκι.