ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιζάνες Gratin με Ανθότυρο και Κατίκι

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κιλό μελιτζάνες σε κύβους

3 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο

100 γρ. κατίκι

200 γρ. ανθότυρο

4 αβγά

1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

λίγη τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε τα τυριά. Τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε στο μείγμα το σκόρδο, τον μαϊντανό, τις μελιτζάνες, πιπέρι και λίγο αλάτι.

Με ελαφριές κινήσεις φροντίζουμε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο ταψί, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τη φρυγανιά και ψήνουμε στον φούρνο για ½ ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει μια χρυσή κρούστα.

Τρώγεται και σκέτο με μια πράσινη σαλάτα, αλλά συνοδεύει ωραιότατα και οποιοδήποτε ψητό κρέας ή κοτόπουλο.

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ανθότυρο με μια μαλακή φέτα ή ένα μίγμα από μανούρι και μυζήθρα.

Επίσης...

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.

Κολοκυθόπιτα σαν Πίτσα

Η πίτα που σου έρχεται πρώτη στο μυαλό, αφού ωραία κολοκυθάκια βρίσκεις όλο τον χρόνο και η ήπια γεύση τους ταιριάζει σε όλους.

Πολύχρωμη Πιπερόπιτα

Περισσότερο από κάθε άλλη πίτα συνδυάζει το γλυκό με το πικάντικο, σε έναν ήπιο συνδυασμό, που ταιριάζει σε όλα τα γούστα.

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.