Follow us

Μελιζάνες Gratin με Ανθότυρο και Κατίκι

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κιλό μελιτζάνες σε κύβους

3 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο

100 γρ. κατίκι

200 γρ. ανθότυρο

4 αβγά

1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

λίγη τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε τα τυριά. Τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε στο μείγμα το σκόρδο, τον μαϊντανό, τις μελιτζάνες, πιπέρι και λίγο αλάτι.

Με ελαφριές κινήσεις φροντίζουμε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο ταψί, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τη φρυγανιά και ψήνουμε στον φούρνο για ½ ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει μια χρυσή κρούστα.

Τρώγεται και σκέτο με μια πράσινη σαλάτα, αλλά συνοδεύει ωραιότατα και οποιοδήποτε ψητό κρέας ή κοτόπουλο.

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ανθότυρο με μια μαλακή φέτα ή ένα μίγμα από μανούρι και μυζήθρα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.