ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σπαγγέτι με Μανιτάρια και Γραβιέρα

Η μακαρονάδα με μανιτάρια, με γήινη νοστιμιά που μοσχοβολά δάσος. Γίνεται νοστιμότερη αν βάλουμε διάφορα μανιτάρια: πορτομπέλο, πλευρώτους και λευκά.

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Υλικά

¾ του πακέτου σπαγγέτι

500 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα (ή στη μέση τα μικρότερα)

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

2 μικρές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

2 κλωναράκια θυμάρι

150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, χωρίς να τα στραγγίξουμε.

Όσο βράζουν, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Χωρίς να τα ανακατεύουμε συχνά, τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Δεν θέλουν πολύ μαγείρεμα, γύρω στα 10' αρκούν. Τα σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Με τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι μαζί με όσο νερό συμπαρασύρεται.

Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό, ρίχνουμε και τον μαϊντανό και σερβίρουμε με τη γραβιέρα και μπόλικο πιπέρι.

Tip

Κανθαρέλες, μορίγιες, βασιλομανίταρα, όλα τα πολύτιμα μανιτάρια με την πλούσια γεύση κοστίζουν λιγότερο αποξηραμένα: 4-5 μουλιασμένα σε χλιαρό νερό, που θα το ρίξουμε στη σάλτσα, δίνουν ένταση και επιπλέον άρωμα στη μακαρονάδα.


Δες περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Αραμπιάτα α λα Ελληνικά

Αραμπιάτα σημαίνει "θυμωμένη". Μια κλασική νοτιοϊταλιάνα μακαρονάδα, που χρωστά τον "θυμό" της στο κόκκινο της ντομάτας και στο καυτερό του πεπεροντσίνο.

Χυλοπίτες με Κοτόπουλο, Ντομάτα και Βλίτα

Μια αγνή ελληνική πάστα, που έχει το προτέρημα να βράζει σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καραβιδομακαρονάδα

Η καραβίδα δε χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά.

Μακαρονάδα με Γεύση από Γεμιστά

Μια μακαρονάδα με τα υλικά των γεμιστών μαγειρεύει την αγαπημένη μας γεύση στο άψε σβήσε.

Βίδες με Κολοκυθάκια και Κρέμα από Ταχίνι

Μια μακαρονάδα που γίνεται στη στιγμή, μοσχοβολάει και έχει μεστή νοστιμιά.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Κριθαράκι με Ντομάτα και Μελιτζάνα Αλλιώς

Μια θεσπέσια συνταγή, που γίνεται στα γρήγορα, με όλα της τα υλικά στο ίδιο σκεύος.

Βίδες με Σπανάκι

Από τις νοστιμότερες και πιο κλασικές συνταγές για μακαρόνια στον φούρνο.

Pasta με Λουκάνικο, στο Χαρτί

Μια υπέροχη μακαρονάδα, με τα πιο απλά υλικά, που μπορείς να την ετοιμάσεις από πριν, καθώς μέσα στο χαρτί διατηρείται ζουμερή έως και τρεις ώρες.

Ένα Διαφορετικό Παστίτσιο, σε Φόρμα

Εντυπωσιακό στην εμφάνιση και ιδανικό για ένα κάλεσμα, ένα διαφορετικό παστίτσιο τυλιγμένο σε μπέικον.

Aγαπημένη Μακαρονόπιτα

Σε ποιο παιδί ή ενήλικα θα αναφέρεις μακαρονόπιτα και δεν θα ενθουσιαστεί;

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.