X

Σουφλέ με Κοτόπουλο και Μανιτάρια

Αν σας έχει περισσέψει ψητό ή βραστό κοτόπουλο, αυτό το σουφλέ είναι η πιο νόστιμη πρόταση για να τα χρησιμοποιήσετε.

Υλικά

6 φύλλα κρούστας

ελαιόλαδο για την επάλειψη των φύλλων

500 γρ. στήθος κοτόπουλου σε κυβάκια

1 σκαφάκι λευκά μανιτάρια σε λεπτές φέτες

1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κλαδάκι δεντρολίβανο ή 1 κ.γλ. ξερό ή λίγο φρέσκο θυμάρι

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά

4 αβγά

1 φλιτζ. γάλα

αλάτι

λίγο τριμμένο τυρί και τριμμένη φρυγανιά για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα λαδωμένο ταψάκι στρώνουμε "πατσαβουριαστά" τα φύλλα, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200°C για 15'. Δεν θέλουμε να ψηθούν εντελώς, αλλά να στεγνώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το δεντρολίβανο ή το θυμάρι, το κρεμμύδι και αλάτι, μέχρι να ροδίσει καλά. Συνεχίζουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσουν και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα και τα τυριά και προσθέτουμε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια.

Λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ χωρίς τρύπα στη μέση. Σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια το φύλλο και τα ρίχνουμε στη φόρμα. Προσθέτουμε το μίγμα, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και φρυγανιά και ψήνουμε στους 180°C, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει το σουφλέ.

Tip

Για να κόψουμε εύκολα το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια, το αφήνουμε για μισή ώρα στην κατάψυξη να σφίξει.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.

Ομελέτα με Κορν Μπιφ

Πώς θα φτιάξεις ομελέτα με κορν μπιφ.