Υλικά
1 κ. θράψαλα ή καλαμάρια Υλικά
500 γρ. ταλιατέλες
300 γρ. λιαστές ντομάτες στο λάδι
250 γρ. κατίκι
1 φλ. τριμμένο κρεμμύδι
1 κ.σ. κύμινο τριμμένο
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα θράψαλα, τα ανοίγουμε κατά μήκος και τα κόβουμε σε λωρίδες πάχους 1 εκ.
και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Βγάζουμε τις ντομάτες από το λάδι τους και τις κόβουμε σε λωρίδες.
Βάζουμε το κρεμμύδι σε κατσαρολάκι με λίγο νερό και σιγομαγειρεύουμε μέχρι σχεδόν να λιώσει.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα θράψαλα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κύμινο και τις λιαστές ντομάτες και μαγειρεύουμε άλλα 3 -4 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κατίκι, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι.
Βράζουμε τις ταλιατέλες al dente, τις στραγγίζουμε, κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό τους, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και γυρνάμε μέσα τη σάλτσα με τα θράψαλα και το κατίκι.
Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή ρίχνουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε.
Ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.