Υλικά
250 γρ. κοντό μακαρονάκι με τρύπα (κοφτό, σαλιγκαράκι, πένες, κοχυλάκι, κλπ)Υλικά
1 φλ. τσ. βρασμένοι σπόροι καλαμποκιού
2 φλ. τσ. ντοματάκια cherry κομμένα στα δύο
1 φλ. τσ. ζαμπόν βραστό κομμένο σε κυβάκια
1 φλ. τσ. αγγούρι με τη φλούδα, κομμένο σε κυβάκια
200 γρ. φουντίτσες μπρόκολο (αν θέλουμε)
200 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα σε φλούδες
1 φλ. τσ. μαγιονέζα
1 κ.σ. κοφτή μουστάρδα
1 φλ. τσ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και τα στραγγίζουμε.
Βράζουμε σε καλά αλατισμένο νερό το μπρόκολο (αν χρησιμοποιούμε) για δύο λεπτά και το στραγγίζουμε.
Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα.
Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ το καλαμπόκι, τα ζυμαρικά, τα λαχανικά, το ζαμπόν, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Αρτύζουμε με το μείγμα μαγιονέζα μουστάρδα και ξανα -ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη σαλάτα πασπαλίζοντας την επιφάνειά της με την παρμεζάνα και τον βασιλικό.
Α.Τ.