Υλικά
Υλικά
1 καρβέλι ψωμί με διάμετρο περίπου 16-18 εκ.
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
120 γρ. φρέσκα άσπρα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
150 γρ. φύλλα από φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
200 γρ. τυρί μετσοβόνε, τριμμένο
4 μεγάλα αυγά
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
|1| Ετοιμάζετε πρώτα τη γέμιση.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια για 2-3’.
Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για 5’.
Ρίχνετε το σπανάκι, ανακατεύετε όλα τα υλικά και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία για 3- 4’.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζετε με το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνετε τα λαχανικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.|2| Σπάτε τα αυγά σε μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε με το σύρμα.
Προσθέτετε τα σοταρισμένα λαχανικά και το μετσοβόνε (κρατήστε 2-3 κουταλιές από το τυρί στην άκρη).|3| Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C με αντιστάσεις.
Προσεκτικά, με μεγάλο μαχαίρι, κόβετε ένα μεγάλο κομμάτι από το καρβέλι και αφαιρείτε την ψίχα.
Γεμίζετε το ψωμί με το μείγμα που ετοιμάσατε, και πασπαλίζετε το άνοιγμα με το τυρί που κρατήσατε στην άκρη.|4| Καπακώνετε το καρβέλι με το κομμάτι που κόψατε, και ψήνετε την ομελέτα για 30’.
Στη συνέχεια το ξεκαπακώνετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 - 30’ ακόμα.
Αφήνετε την ομελέτα να κρυώσει για 10' προτού την κόψετε σε κομμάτια.
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Ερμιόνης Τυλιπάκη "Στην κουζίνα των γεύσεων", εκδόσεις Ψυχογιός.