X

Μοσχάρι ρολό με τυρί στο φούρνο

Υλικά

Υλικά

1 1/2 κ. μοσχαρίσιο κρέας 

400 γρ. κεφαλοτύρι 

4 σκελίδες σκόρδο

2 κ. σ. χυμό λεμονιού

1/2 φλ. βούτυρο 

αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Ζητάμε από το χασάπη να χτυπήσει το κρέας ώστε να γίνει σαν μια πλατιά φέτα.

τρίβουμε το τυρί και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.

Τα βάζουμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, το λεμόνι και το πιπέρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.

Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα τέσσερις φορές το μήκος του κρέατος και το διπλώνουμε στη μέση.

Το ακουμπάμε στο τραπέζι.

Κόβουμε άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα δύο φορές το μήκος του κρέατος και το βάζουμε επάνω στο πρώτο κομμάτι σταυρωτά.

Τοποθετούμε στη μέση τη φέτα του κρέατος με τη μακριά της πλευρά κατά μήκους του μεγάλου χαρτιού και την αλατίζουμε ελαφρά (το κεφαλοτύρι είναι αλμυρό).

Αλείφουμε ολόκληρη την επιφάνεια με μια παχιά στρώση από το μίγμα του τυριού, αφήνοντας γύρω –γύρω ενάμιση πόντο που δεν το αλείβουμε.

Βάζουμε επάνω ένα κλαδάκι φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι.

Το τυλίγουμε σε ρολό από τη μακριά πλευρά του και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Το δένουμε γερά με σπάγκο σε τρεις μεριές κατά πλάτος και 2 μεριές κατά μήκος.

Το τυλίγουμε και πάλι μέσα στη λαδόκολλα, πρώτα κατά μήκος και μετά διπλώνοντας από πάνω το πιο κοντό κομμάτι της λαδόκολλας.

Το ξαναδένουμε.

Το βάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε μέσα ένα δάχτυλο νερό.

Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150ο C και ψήνουμε γύρω στις 5 ώρες, ρίχνοντας πού και πού λίγο νερό.

Το ξετυλίγουμε από τη λαδόκολλα, και το αφήνουμε 15 λεπτά.

Κόβουμε τους σπάγκους και σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.

Tο συνοδεύουμε με βραστές πατάτες ή βραστά λαχανικά ή τηγανητές πατάτες.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.

Τηγανιά Συκώτι με Γλυκές Πιπεριές

Το μοσχαρίσιο συκώτι φτιάχνει μία από τις νοστιμότερες τηγανιές και δένει απίστευτα με το άρωμα και τη γλύκα της πιπεριάς Φλωρίνης.