Υλικά
Yλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. bucatini
100 γρ. μπέικον
250 γρ. μελιτζάνα
300 γρ. ντοματίνια
2 ντομάτες
40 γρ. κρεμμύδι ξερό
90 γρ. Pecorino Romano
1 σκ. σκόρδο
3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
Τσίλι
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Βάζουμε τα ντοματίνια σε ένα ταψί, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη, αλάτι, θυμάρι και περίπου 5 κουταλιές ελαιόλαδο, τα ψήνουμε στο φούρνο για 1 1/2 ώρα στους 80°C, έπειτα κρατάμε μερικά για ντεκόρ και τα υπόλοιπα τα χτυπάμε στο μπλέντερ με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε ψιλές φέτες και το σοτάρουμε μαζί με το σκόρδο και τις μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους.
Βγάζουμε το σκόρδο από το τηγάνι, προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να γίνει τραγανό.
Κατόπιν, σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι, το οποίο βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί, προσθέτουμε το chili και τις φρέσκες ντομάτες σε κύβους, τις οποίες πρώτα έχουμε ξεφλουδίσει και ξεσποριάσει.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-6 λεπτά και παράλληλα βράζουμε τα bucatini σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Όταν είναι έτοιμα, τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τη σάλτσα από τα ψητά ντοματίνια.
Ανακατεύουμε την pasta στο τηγάνι με όλα τα υλικά που κρατήσαμε και το Pecorino Romano.
Το μυστικό της συνταγής είναι η διαδικασία της σάλτσας που φτιάχνεται με τα ψητά ντοματίνια στο φούρνο.
Η amatriciana είναι μια κλασική, καυτερή, κόκκινη μακαρονάδα.
στη συγκεκριμένη συνταγή όμως, τα ψητά ντοματάκια, από τα οποία φτιάχνεται η σάλτσα, ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τους τόνους.